IVAN RAKITIĆ

Ovo je najizgledniji način da Rakitić napusti Barcelonu

Foto: EPA

AKO PRIČA između Barcelone i Ivana Rakitića završi dobro, to će biti čudo, započinje katalonski Sport tekst o aktualnom odnosu hrvatskog reprezentativca i kluba s Camp Noua, koji je "u najgorem stanju otkad je došao u lipnju 2014. godine".

Sport podsjeća da Rakitić ima ugovor do lipnja 2021., koji je potpisao u ožujku 2017. godine. Nakon toga bilo je puno pregovora o produljenu, ali oni su se održavali reda radi, bez ikakve namjere da se realiziraju.

Oni ga žele prodati, on želi samo u klub koji ga ne želi kupiti

Barcelona od prošlog ljeta želi prodati Raketu, ali on ima svoje planove i ne odstupa od njih. Zato su klub i igrač u pat-poziciji.

Barcelona ne može natjerati Rakitića da ode tamo gdje ne želi, a on želi samo u Sevillu, u kojoj je igrao prije dolaska na Camp Nou, u kojoj ima kuću i iz koje je njegova supruga Raquel. Sevilla bi ga rado primila natrag, ali bez odštete na kojoj Barcelona još inzistira.

Odbio PSG i Juventus

Zato Rakitić nije prihvatio transfer u PSG ni u Juventus, koji je navodno u prosincu nudio Barceloni 42 milijuna eura za njega. Barem tako tvrde u katalonskom klubu.

Prema tome, najrealnija je opcija da Rakitić ostane u Barceloni sve do siječnja, kad može pregovarati s drugim klubovima. U tom bi ga slučaju Barcelona mogla pustiti bez odštete i "žrtvovati" samo posljednjih šest mjeseci njegova ugovora, ili ga prodati za simbolično odštetu na koju bi Sevilla pristala, zaključuje Sport.

Pročitajte više