Auto-moto

Ovo je novi Safety Car HAKS-a

Foto: HAKS

NOVA vozila koristit će se ove godine na utrkama (krug, brdo i rally) pod ingerencijom HAKS-a. Riječ je o automobilima visokih performansi iz Hyundai N odjela, i to i30 N Performance i i20 N. U ime AK Star Racing ugovor o suradnji potpisao je predsjednik kluba g. Aleksandar Rajkov, u ime HAKS-a predsjednik g. Davorin Štetner i u ime Hyundai Hrvatska g. Damir Brgles.

G. Štetner naglasio je da će atraktivnost novih Hyundai SC vozila zasigurno podići opći imidž utrka koje se održavaju u Hrvatskoj kao i nastojanje da HAKS u suradnji s AK Star Racingom i Hyundaijem počnu raditi i na edukaciji mladih SC vozača i vozačica.

Sigurnost na utrkama, ali i u normalnom prometu jedan je od prioriteta FIA-e i zato ova suradnja dolazi u pravi trenutak. Brojni organizatori utrka već su iskazali interes da se ova dva Hyundaija pojave i na njihovim utrkama koje su u kalendaru za ovu godinu, kako u našoj zemlji tako i izvan nje na trkalištima poput Hungaroringa, Slovakiaringa i drugih. 

Svi zainteresirani organizatori utrka koji žele ove Hyundaije vidjeti kao sigurnosna vozila na svojim utrkama neće imati nikakve troškove po tom pitanju. Dovoljno je javiti se HAKS-u ili u AK Star Racing i dalje će sve biti organizirano za njih. U drugoj polovici ove godine očekuju se još dva atraktivna službena vozila iz Hyundai game te bitno proširenje projekta koje bi trebalo uslijediti u 2023. 

Svoj prvi angažman na utrkama ova dva atraktivna Hyundaija imat će već sljedeći mjesec.          

Pročitajte više