Ovo je plan Bad Blue Boysa za proslavu naslova prvaka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO danas u 17:30 sati na rasprodanom Maksimiru dočekuje Rudeš u posljednjem kolu Super Sport HNL sezone. Po završetku utakmice na travnjaku će se održati službena ceremonija proglašenja prvaka Hrvatske. Nakon toga će treneri i igrači kratko dati izjave, a onda će se ukrcati u otvoreni autobus i krenuti prema centru grada u kojem se očekuju tisuće navijača.

Autobus bi s Maksimira trebao krenuti oko 20:30 sati i sat vremena kasnije stići na Trg bana Jelačića. Autobus će krenuti Maksimirskom ulicom, nastaviti Vlaškom ulicom i onda preko Jurišićeve stići na feštu. Iz kluba upozoravaju da tom rutom neće biti tramvajskog prometa.

BBB: Konačni razlaz s raznim devijacijama koje su nas opterećivale desetljećima

Uoči utakmice i proslave naslova prvaka oglasili li su se i Bad Blue Boysi s porukom za sve navijače kluba: ‘‘Danas se spušta zastor na sezonu koja je i za nas i za klub bila posebna iz mnogo razloga. Ono po čemu će sezona 23/24 ostati zapamćena je svakako navijačka reakcija na turbulencije i probleme s kojima smo se susretali u borbi za obranu titule kao i konačni razlaz s raznim devijacijama koje su desetljećima opterećivala nas i sve druge navijače Dinama. Danas je dan za uživanje - prvo na stadionu pa poslije toga i na Trgu gdje ćemo proslaviti osvajanje sva tri domaća trofeja zajedno s igračima i klubom. Zaslužili smo!‘‘

Objavili su i detaljan plan za proslavu:  ‘‘Pri izlasku igrača na teren dižemo koreografiju posvećenu novom naslovu prvaka. Prvake države nakon užasno teške i naporne sezone i za igrače i za sve navijače dočekaj kako spada - na tribini, ne u birtiji na zadnjoj putnoj ili u gužvi na ulazima na tribinu. Igrači pri izlasku trebaju vidjeti punu tribinu i rezultat napornog rada zadnjih par tjedana - budi dio scene za pamćenje."

OBUCI NAŠE BOJE! Kod dolaska na sjevernu tribinu izbjegavajte nošenje boja naših protivnika i boja koje odudaraju od ostatka tribine (bijele, crvene, žute i ostale jarke boje nisu poželjne) - nosite tamne boje i uklopite se svojom pojavom u kolorit Dinamovog sjevera. Ne kupujte "navijačke" stvari na mjestima koja nemaju veze s navijačima - time omogućavate zaradu preko leđa naše tribine i naše borbe da dođemo do ovog što sada imamo.

"Navijati nije sramota"

PRATI "ŠTANGU"! Od ulaska na tribinu prati upute s razglasa i ponašaj se u skladu s njima. Ne započinji pjesmu na svoju ruku i utječi na druge oko sebe da to ne rade. Sve što se povede sa štange je ujedno i stav naše grupe, takve stvari se moraju shvatiti ozbiljno jer formiraju smjer u kojem grupa ide.

NE SNIMAJ! Svaka utakmica je priča za sebe, prilika da doživiš nešto novo. Spremi mobitel u džep kad dođeš na tribinu i uživaj dok imaš priliku za to. Slikanje i snimanje na tribini nije dozvoljeno i bit će sankcionirano na licu mjesta. Sve koji dolaze na sjevernu tribinu molimo i da upozore onog tko snima da to ne radi.

NAVIJAJ! Puno truda i novca je zadnjih par godina uloženo u razglas koji treba omogućiti da navijanje na sjevernoj tribini bude ujednačenije i glasnije. Sama konfiguracija tribine i velika udaljenost od terena dovoljna su prepreka da sami sebi ne stvaramo nove - pridruži se navijanju i sudjeluj u stvaranju atmosfere koja igrače gura naprijed i onda kad im ne ide najbolje. Navijati nije sramota, budi glasan i potiči druge da te prate u tome!"

 

Pročitajte više