Ovo je sastav Hrvatske za Tursku

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas prvi put igra na osječkoj Opus Areni. Protivnik joj je Turska u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Dvoboj je to dvije vodeće momčadi skupine, no Hrvatska je svojih deset bodova osvojila u jednom manje odigranom susretu.

Utakmicu su jučer na konferenciji za medije najavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić. Dalić se našao u velikim problemima u sastavljanju momčadi s obzirom na brojne ozljede u napadu. Dugoročne ozljede imaju Ivan Perišić i Mislav Oršić, a neće biti ni Andreja Kramarića ni Luke Ivanušeca te vjerojatno ni Brune Petkovića. Marko Livaja se, pak, oprostio od reprezentacije.

Ne bi trebalo biti iznenađenja

Prema odgovorima Zlatka Dalića na pitanja novinara, moglo se zaključiti da će Hrvatska nastupiti u sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Musa, Brekalo. Jedini prostor za promjenu činio se na lijevom beku, gdje bi Borna Barišić mogao dobiti prednost nad imenjakom Sosom.

Tako će i biti, Barišić će dobiti šansu pred Sosom kao što je to bilo i na utakmici u Bursasporu, prvom okršaju Hrvatske i Turske u ovoj skupini. Sve ostalo će, osim ako ne bude ozljeda i većih iznenađenja do večeri, biti točno onako kako je najavljeno.

Pročitajte više