AMERIČKI NOGOMET

Ovo je trenutak u kojem je Mahomes riješio Super Bowl

Screenshot: NFL

PREDVOĐENI trenerom Andyjem Reidom i vođom napada Patrickom Mahomesom Kansas City Chiefsi došli su do svog drugog trijumfa na Super Bowlu, prvog nakon čak 50 godina. Velikim preokretom u posljednjoj četvrtini pobijedili su San Francisco 49erse 31:20. 

Iako mu je tek 24, Mahomes je stigao postati MVP u dvije najprestižnije kategorije. Prošle godine dobio je priznanje za MVP-ja sezone, a ove za MVP-ja Super Bowla i tako postao najmlađi igrač s objedinjenim naslovima.

U noćašnjem finalu, u još jednom velikom preokretu koji je režirao, prebacio je 286 jarda, istrčao 29, bacio dva i istrčao jedan touchdown. Zabilježio je i dva interceptiona te tri sacka.

"Po mnogima presudni trenutak utakmice i možda najljepši trenutak cijele sezone dogodio se na 7:07 do kraja kada je Mahomes bacio 44 jarda za Tyrekea Hilla! I to na 3. pokušaju za 15, kod deset poena zaostatka i s jednim velikim bremenom oko vrata - dotad je na cijeloj utakmici QB Chiefsa bacio samo jedno dodavanje preko 20 jarda", piše SportKlub koji donosi i video. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više