"Ovo je tužan dan za nogomet!"

VIJEST o smrti legendarnog desnog krila Manchester Uniteda Georgea Besta glasno je odjeknula u nogometnom svijetu, posebice kod njegovih bivših suigrača. Tako je njegov dugogodišnji partner iz Unitedova napada Bobby Charlton kazao:

"Slavnu povijest Manchester Uniteda pisale su osobe poput Georgea Besta. Svatko tko je gledao Bestove majstorije na nogometnom igralištu, poželio je da to može ponoviti. George je utisnuo dubok trag u povijesti nogometa, te obogatio život svih onih koji su imali priliku gledati ga."

Manchester United objavio je službeno priopćenje u kojemu stoji: "George Best je bio jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Bio je prirodni atlet, čvrst, samouvjeren i blagoslovljen genijalnošću, a sve to mu je omogućilo da postane jedna od najsjajnijih zvijezda svoje generacije. Manchestwer United i njegovi navijači bit će mu vječno zahvalni za sve golove, driblinge i prekrasna sjećanja koja nam je ostavio. Osjećamo veliki gubitak, ali duh i talent Georgea Besta živjet će zauvijek."

Drugi Bestov suigrač iz slavnih dana Manchester Uniteda s kraja 60-ih godina prošlog stoljeća Denis Law je rekao: "Ovo je vrlo tužan dan za Bestovu obitelj, ali svi smo bili svjesni da je Georgeova smrt bila samo pitanje trenutka. S obzirom da sam ga poznavao jako dugo, mislim da je njegova smrt u ovom trenutku ustvari najbolja stvar, jer čak i da se oporavio u budućnosti bi samo vegetirao, a to mu se ne bi sviđalo. Znam da ovo što sam rekao zvuči grozno, ali Georgeova smrt je u neku ruku olakšanje."

"Ovo je vrlo tužan dan za nogomet, jer George Best je bio jedan od najvećih igrača svih vremena. Njegove sposobnosti bile su inspiracija svima koji vole nogomet." - kazao je engleski izbornik Sven-Goran Eriksson.

"Nikad ga nisam vidio uživo, ali moj me je otac često znao udaviti pričama o njemu. Nakon toga sam vidio snimke Bestovih utakmica i nikada mi ne dosadi gledati ih. Igrači poput Besta nikada ne umiru zbog onoga što su ostavili iza sebe", riječi su trenera Chelsea Josea Mourinha.

Pročitajte više