Ovo su najskuplji igrači na svijetu. Messi bolji od Ronalda, Hrvata ni u top 100

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ŠVICARSKI institut za sportska istraživanja (CIES) objavio je svoj prvi izvještaj u 2019. godini. Napravili su popis od 100 najskupljih nogometaša svijeta.

Prema CIES-ovom algoritmu prvo mjesto je zauzela francuska mlada senzacija Kylian Mbappe. Napadač PSG-a prema tom algoritmu vrijedi 218,5 milijuna eura, što je gotovo 18 milijuna više od drugog najskupljeg na svijetu. To je Englez Harry Kane kojeg se cijeni na 200,3 milijuna eura.

Nakon Tottenhamovog golgetera slijedi Mbappeov suigrač iz PSG-a, Brazilac Neymar (197,1 milijun eura), pa onda Raheem Sterling, Mohamed Salah i Paulo Dybala.

Mnoge je najviše iznenadila cifra koja se veže za Lionela Messija. Barcin čarobnjak trenutno je sedmi najskuplji igrač prema CIES-u i vrijedi tek 171,2 milijuna eura, tek nešto manje od 10 milijuna vrjedniji od Romelua Lukakua.

Cristiano Ronaldo je 19. na svijetu i prema CIES-u vrijedi 127,2 milijuna eura.

Zanimljivo, u prvih 100 imena nema niti jednog Hrvata, a iz regije su na popisu bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić koji zauzima 90. mjesto te slovenski vratar i čuvar mreže Atletica iz Madrida, Jan Oblak, koji drži 97. poziciju.

Pročitajte više