SVJETSKO PRVENSTVO

Evo tko je sve dosad izborio Svjetsko prvenstvo

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

POBJEDOM protiv Rusije (1:0) u zadnjem kolu kvalifikacija Hrvatska je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kataru. 

Prije Hrvatske plasman su izborile Njemačka i Danska koje su pokorile europske kvalifikacije te Brazil kao najbolja južnoamerička reprezentacija. Francuska i Belgija su plasman osigurale u subotu, a sinoć su se ovim reprezentacijama u Kataru pridružile Španjolska i Srbija. Deveta reprezentacija koja ima osiguran nastup u Kataru je domaćin.

Večeras će se, ako se ne dogodi senzacija, na Svjetsko prvenstvo plasirati i Engleska koja treba samo bod na gostovanju kod San Marina te Italija ili Švicarska iz skupine C. Talijani i Švicarci imaju isti broj bodova, a europski prvaci u zadnje kolo ulaze s dva gola boljom gol-razlikom. Italija u zadnjem kolu gostuje Sjevernoj Irskoj, a Švicarci dočekuju Bugarsku.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca sljedeće godine. Bit će to posljednje prvenstvo s 32 reprezentacije, od 2026. godine sudjelovat će 48 reprezentacija. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, a u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije reprezentacije s istog kontinenta. Hrvatska će biti u drugoj ili u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu 1. travnja.

Pročitajte više