Ovo su sastavi Hajduka i Dinama za derbi

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/Index

HAJDUK i Dinamo od 19:30 na Poljudu igraju veliki derbi 28. kola SuperSport HNL-a. Hajduk ima četiri, a Dinamo pet bodova manje od vodeće Rijeke, s time da Zagrepčani imaju i utakmicu manje od dva najveća rivala. Prema kladionicama, nema favorita; na obje momčadi je koeficijent 2.60, a na remi 3.30.

Za Hajduk je ovo prvi u nizu od četiri derbija koja će odigrati u sljedeća dva tjedna. Nakon ovog derbija već u srijedu igra ponovo protiv Dinama, ali u SuperSport Kupu, onda ide na Rujevicu i 14. travnja mu u goste stiže Osijek. Hajduk je ozbiljno uzdrmao poraz od Lokomotive prije reprezentativne pauze i pobjeda je Karoglanu imperativ ako želi zadržati korak s Rijekom.

Karoglan mora dobiti

"Dinamo bi obično u ovo vrijeme sezone bježao sedam-osam bodova i dolazio rasterećen. Veliki pritisak je na njima i samo jedna momčad će moći pobijediti. Atmosfera u svlačionici je super, reprezentativci su se vratili zdravi, to je najbitnije. Jako su bitne utakmice, ali srijeda je još daleko, postoji samo velika subota u svakom smislu.

Postoji samo Dinamo i derbi, idemo uz pamet i srce uzeti tri boda. Trebaju nam tri boda, ali nije to tako jednostavno, ne može se igrati s 11 napadača. Igra se 90 minuta, treba biti pametan. Prvenstvo neće biti definirano nakon derbija, budite sigurni da će se bodovi gubiti, ali za nas su tri boda imperativ", rekao je Karoglan uoči utakmice.

Hajdukovom treneru na raspolaganju su manje-više svi igrači, koji su igrali u zadnje vrijeme. Upitni su Filip Uremović i Fahd Moufi pa će na desnom beku vjerojatno započeti Niko Sigur. To će otvoriti rupu u veznoj liniji pa će par šestica biti Filip Krovinović i Rokas Pukštas, a osmicu će igrati Laszlo Kleinheisler. Opcija je i Anthony Kalik, ali Mađar je trenutačno u prednosti. U napadu nema promjena.

Hajduk za derbi:

S druge strane, Sergej Jakirović ima problem jedino s Martinom Baturinom. O njegovu nastupu odlučit će na dan utakmice, a mlada će Dinamova zvijezda najvjerojatnije biti spremna. No, teško je pretpostaviti tko će igrati u obrani. 

Gdje s Ristovskim?

Sigurno je samo da će jedan stoper biti Kevin Theophile-Catherine, a desnog beka trebao bi igrati Ronael Pierre-Gabriel, koji se pokazao kao ozbiljno pojačanje. Prva varijanta je da uz KTC-a igra Stefan Ristovski, koji je uglavnom dobro čuvao Marka Livaju.

Maxime Bernauer je bio standardan u zadnje vrijeme, ali Francuz protiv napadača kao što je Livaja prečesto može ispasti naivan. Jakirović neće s njim riskirati i najrealnije je da stoper bude Ristovski. Postoji opcija i da Ristovski igra lijevog beka kako bi Dinamo što lakše neutralizirao Hajdukova krila.

No, to bi bio preradikalan potez u ovako važnoj utakmici, pa će na toj strani igrati Mauro Perković. Takuya Ogiwara je spreman, normalno trenira, ali mu ipak nedostaje utakmica da bi odmah uletio u prvu postavu.

Dinamo za derbi:

Uz Josipa Mišića će od prve minute igrati Arijan Ademi. Kvotu utakmica, koja je ostala prije isplate ogromnog bonusa Kinezima, Jakirović će koristiti u derbijima pa će Ademi krenuti na Poljudu. Petar Sučić je ove sezone fenomenalan, ali je u Solunu podlegao atmosferi i u ovakvoj utakmici potrebni su ratnici i fanatici, a Ademi to jest.

Baturina će najvjerojatnije biti spreman, a bude li potrebe, zamijenit će ga Gabriel Vidović. Na lijevom krilu će biti Arber Hoxha, a na desnom Takuro Kaneko. Japanac je izluđivao Dialloa u Maksimiru i Jakirović će s njim i Pierre-Gabrielom tražiti dominaciju na toj strani.

Pročitajte više