Owen i Gerrard: McClaren mora ostati makar ispali!

IZ TABORA engleske reprezentacije u srijedu je stigla podrška izborniku Steveu McClarenu. Igrači svu krivnju u slučaju ispadanja preuzimaju na sebe želeći šefu sačuvati posao.

"Kvalificirali se mi za EP ili ne, Steve McClaren je i dalje najbolje rješenje za Englesku", izjavio je Steven Gerrard.

"Radi se o vrhunskom treneru s vrhunskim referencama. Osim toga, ne vidim poantu u mijenjanju izbornika svakih šest mjeseci ili godinu dana. Dobra smo, mlada momčad i mislim da bi prvenstveno mi igrači trebali preuzeti odgovornost za mogući neuspjeh. Nanizali smo tri pobjede od po 3-0, napokon uhvatili pravi ritam i onda sve upropastili s nekoliko konfuznih minuta u Moskvi."

Michael Owen samo je nadopunio kolegu iz reprezentacije. "Naša je podrška treneru neupitna i neizmjerna. Steve je vrlo popularan među igračima i svi znamo da je izniman trener. Nemamo se što skrivati, sami smo najveći krivci. Propustili smo previše bodova. Kad se samo sjetim remija s Makedonijom na Wembleyju ili na gostovanju kod Izraela. Kakva šteta..."

Paul Parker poziva na McClarenov linč

Nešto drukčijeg mišljenja je Paul Parker, bivši engleski reprezentativac, koji se zalaže za smjenu izbornika Stevea McClarena, neovisno o tome hoće li se Engleska ipak kvalificirati na EURO.

Paul Parker, standardni član prve postave engleske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji, te dugogodišnji igrač Manchester Uniteda, smatra kako je krajnje vrijeme da se čelnici Engleskog nogometnog saveza zahvale Steveu McClarenu na suradnji.

"Ne slažem se s globalnim raspoloženjem, koje sugerira da McClaren treba napustiti kormilo reprezentacije ako se ne kvalificiramo na EURO, ali da treba ostati izbornik ukoliko se ipak nekako provučemo kroz stražnja vrata. Mislim da moramo promijeniti stručni stožer reprezentacije, bez obzira na konačni rasplet kvalifikacija."

"Prvo pitanje: Da li je McClaren pokrenuo englesku reprezentaciju prema naprijed, nakon što je preuzeo dužnost od Erikssona? Nažalost, odgovor je – nije! Da li je uspio inspirirati naše igrače da iskažu maksimum svojih mogućnosti? Nije! Da li su njegove riječi iskrene, i iz srca, bez muljanja, kao što su, recimo, bile one koje su izgovarali Bobby Robson ili Graham Taylor? Odgovor je opet, ne, nisu."

"Engleska treba izbornika koji će biti poduzetniji na terenu i iskreniji izvan terena. Treba nam čovjek koji će imati odvažnosti dati mladim igračima priliku, i koji nam neće prodavati maglu kako je rezultat 0-0 kod kuće protiv selekcija kao što je Makedonija za nas dovoljno dobar!"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više