Owen: Želim natrag u englesku reprezentaciju

MICHAEL OWEN, 30-godišnji nogometaš Manchester Uniteda, izrazio je želju za povratkom u okrilje engleske reprezentacije, za koju je zadnji put igrao 2008. godine.

Od trenutka kada je Talijan Fabio Capello preuzeo Englesku, Owen je odigrao samo jednu utakmicu u reprezentativnom dresu. Čak ne potpunu. U prijateljskom ogledu protiv Francuske, u ožujku 2008. godine, ušao je u igru tijekom drugog poluvremena.

Možda bi došao u obzir za širi kadar momčadi koja je otputovala na jug Afrike da nije ozlijedio tetive koljena tijekom sezone u Premiershipu, no nakon ispadanja Engleske u osmini finala Mundijala Owen je spremno izjavio:

"Igrao sam na tri svjetska prvenstva i bilo mi je čudno pratiti ovogodišnje natjecanje daleko od zbivanja. Naravno, frustriran sam, kao i cijela nacija, rezultatom", rekao je Owen i potom se okrenuo sebi:

"Bio sam ozlijeđen i zato sam definitivno izgubio mogućnost odlaska na Svjetsko prvenstvo. Sasvim je druga priča što bi se dogodilo da sam bio spreman, bi li me Capello pozvao ili ne. No, jasan sam u svom stavu, nisam se oprostio od internacionalnog nogometa i reprezentacije. Želim natrag."

Na kraju je Owen stao i u obranu svog suigrača iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja:

"Istina da nije postigao pogodak, ali mislim da ne moramo raspravljati o tome je li klasa od igrača ili ne. Imao je tešku sezonu, isprepletenu ozljedama. To je ostavilo traga, ali i igra suigrača na Mundijalu koja nije bila na razini. "

Pročitajte više