NOGOMET

Owen: Znao sam da neću uspjeti u Realu, a s Beckhamom nisam bio prijatelj

Foto: EPA-EFE

IZ autobiografije Michaela Owena polako cure pikanterije. Bivša Zlatna lopta iz 2001. i legendarni napadač Engleske, Liverpoola, Real Madrida i Manchester Uniteda posebno je opalio po Fabiju Capellu, nekadašnjem izborniku Engleske.

Njega je optužio da mu je uništio reprezentativnu karijeru.

Sada je na red došao David Beckham iz doba dok su bili suigrači u Realu 2004. godine. Owen je već godinu kasnije napustio madridski klub.

"Koliko god čudno i defetistički sada zvuči, mislim da sam instinktivno, čim sam sletio u Španjolsku, osjetio da se tu neću dugo zadržati. Kad si galacticos, od tebe se očekuje da izvedeš predstavu, blistaš, oduševiš trikovima. Problem je što ja nisam znao nijedan trik, bio sam strašno nervozan", napisao je Owen pa se osvrnuo na to da je u to doba dobio kćer.

"Od sredine kolovoza smo živjeli u hotelu dok smo tražili kuću. Nas dvoje u jednoj sobi s djetetom koje trebaš zabavljati. Bilo bi teško i na mjesec dana. A mjesec se pretvorio u dva, pa ta dva u četiri..."

Beckhama je, pak, dobro poznavao iz reprezentacije, ali...

"Živjeli smo blizu Davida i Victorije, dvije engleske obitelji u istom gradu. Ali nismo puno toga dijelili na privatnom planu. Budući da su moja supruga Luis i Victoria bile usamljene i brinule se o djeci, povremeno bi se viđale dok smo nas dvojica na treningu. I to bi bilo to. Nije to bilo ništa čudno, David i ja nismo imali puno toga zajedničkog."

Beckham i Owen jednostavno nisu iz istog svijeta.

"Nisam se volio fancy oblačiti i kretati se u tom otmjenom društvu. David i Victoria su s druge strane bili superzvijezde. Oni su obitavali u sasvim različitoj stratosferi. Nikad nisam stekao dojam da sam u krugu Davidovih prijatelja."

Prisjetio se Owen i anegdota s Paulom Gascoigneom, osebujnim bivšim engleskim nogometašem. Dogodilo se to na Santiago Bernabeuu.

"Odjednom ispred mene - Gazza! Pogledam bliže, nosi kopačke. Na trenutak sam pomislio: 'Čekaj, jesmo mi to doveli Gazzu?' Ali to je već bila 2005. godina. Koliko god je bio dobar, nije bilo realno da Real tada dovede njega. Mogu samo reći da nije izgledao najbolje. Koliko god mi je bilo drago što sam ga vidio, bio sam tužan zbog te slike mog heroja iz djetinjstva kako stoji na recepciji Bernabeua i nosi kopačke."

Pročitajte više