Ozlijedio se ključni igrač Reala uoči uzvrata protiv Cityja

Foto: EPA

REAL MADRID je u 34. kolu La Lige pobijedio na Bernabeuu Getafe 1:0, što znači da Barcelona mora pobijediti Espanyol u gradskom derbiju u nedjelju ako želi postati prvak 27. put i prvi put od 2019. godine. Real je smanjio zaostatak za Barcelonom na jedanaest bodova, a do kraja prvenstva ostala su još četiri kola.

Jedini strijelac za Madriđane, koji su zaigrali u vrlo šarenom sastavu zbog uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja u srijedu, bio je Marco Asensio u 70. minuti. Luka Modrić startao je na klupi pa ušao u igru u 61. minuti.  

Zabrinjavajuća vijest za Carla Ancelottija je ozljeda Eduarda Camavinge, jednog od njegovih ključnih igrača. Francuz je u 84. minuti izašao s terena šepajući zbog boli u koljenu. Na klupi su mu liječnici pružili pomoć, a kasnije je viđen i kako drži led na bolnom mjestu. 

Ancelotti optimističan

"Istegnuo je koljeno, ali je stabilno. Boli ga, ali bitno je da ga može savinuti. Dobio je jedan udarac, ali ima 20 godina i oporavit će se. Sutra će se odmoriti i u ponedjeljak bi se mogao pridružiti ostatku momčadi", rekao je Ancelotti nakon utakmice.

Camavinga je bio možda i najbolji igrač za Real u prvoj utakmici protiv Manchester Cityja, koja je završila 1:1. Njegova prirodna pozicija je centralni vezni, ali Ancelotti ga često stavlja na lijevog beka. S te pozicije ulazi kao igrač više u sredini i puno sudjeluje u ofenzivnim akcijama. City i Real igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka u srijedu u 21 sat na Etihadu.

 

Pročitajte više