Pacersi i Spursi izjednačili

NAJBOLJA momčad lige u regularnoj sezoni San Antonio Spursi bili su u velikoj opasnosti da izgube i drugu domaću utakmicu 1. kola doigravanja od Phoenix Sunsa, no spasio ih je Tim Duncan.

Duncan (22, 12 skokova) je u zadnjoj četvrtini postigao 11 koševa i bio stup obrane u seriji Spursa 19:4, kojom su Teksašani slomili otpor gostiju iz Arizone za konačnih 84:76. Stephen Jackson je sa 23 poena bio vrlo dobar kod Spursa, koji su imali tek 36.6 posto šuta, pa nije ni čudo što su im Stephon Marbury (32, 10 skokova), Anfernee Hardaway (17,11 skokova) i ostali Sunsi radili probleme. Sedam i pol minuta prije kraja Phoenix je vodio sa 72:65, a ta bi prednost sigurno bila veća da nisu promašili 14 od 15 pokušaja trica. Treća utakmica igra se u srijedu u Phoenixu.

Inadiana Pacersi uspjeli su nakon poraza u prvoj utakmici poravnati rezultat pobjedom nad Boston Celticsima 89:77. Čovjek odluke bio Jermaine ONeal sa 23 poena i 20 skokova, no Pacersi pobjedu duguju i odličnoj obrani Rona Artesta na junaku prve utakmice Paulu Pierceu. Najbolji Kelt je u prvoj utakmici dao 21 koš u zadnjoj četvrtini, a sinoć nijedan u tom periodu, a ukupno samo 14. Pacersi su imali i uvijek u playoffu sjajnog Reggiea Millera (18), dok su najbolji strijelci Bostona bili Antoine Walker (19) i Walter McCarty (16). Treća utakmica igra se u četvrtak u Bostonu.

Sacramento Kingsi su opravdali naziv najnegostoljubivijeg domaćina svladavši i u drugoj utakmici Utah Jazz 108:95. Peđa Stojaković je sa 29 poena razbio obranu Utaha, no loša vijest za Kingse je ozljeda njihova najboljega igrača Chrisa Webbera koji je u drugoj četvrtini ozlijedio leđa i nije vjerovatno da će biti na raspolaganju za sljedeće utakmice u Salt Lake Cityu. Rus Andrej Kirilenko je sa 17 koševa bio najbolji kod Utaha.

REZULTATI:

Indiana Pacers - Boston Celtics 89:77 (Rezultat izjednačen 1:1)

ZAPAD:

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 84:76 (Rezultat izjednačen 1:1)

Sacramento Kings - Utah Jazz 108:95 (Sacramento vodi 2:0).

Pročitajte više