PAD DAVORA ŠUKERA

Pada Davor Šuker: Cijeli Izvršni odbor više ne stoji iza njega

Foto: Pixell

DAVOR ŠUKER, fiktivni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, neće dočekati kraj 2019. godine u toj ulozi.

Kako je Indexu potvrdio visoki izvor iz HNS-a, Šukeru su leđa okrenuli članovi Izvršnog odbora koji su odbili prijedlog da se Nenada Gračana smijeni s mjesta izbornika mlade reprezentacije, a na njegovo mjesto postavi Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive.

Svih 12 članova Izvršnog odbora HNS-a na Šukerov prijedlog reklo je "ne". Na Šukerovom mjestu očekuje se Marijan Kustić, koji je od prvog dana i ulaska u hrvatski nogomet predodređen za tu poziciju.

Kustić je tiho ušao u HNS pa ubrzo postao njegova glavna figura

Marijan Kustić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, ušao je tiho u HNS kao kandidat Damira Miškovića za predsjednika Saveza na izborima koje je Šuker tada osvojio. No od prvog dana jasno je da je Kustić jaka politička figura, Plenkovićev čovjek za specijalne zadatke poput Like, gdje se za vlast borio s Darkom Milinovićem, a bio je i nositelj političkog projekta povratka reprezentacije Hrvatske u Split.

Vrlo brzo je postalo jasno da Kustić preuzima ulogu prvog operativca Saveza i predsjednika koji je to bio samo na papiru.

Kustić je predvodio delegaciju koja je pomirila Hajduk i HNS

Marijan Kustić bio je najistureniji član delegacije HNS-a koja je stigla na pregovore s Hajdukom, a čiji je sastav odao da se događaju velike promjene u hrvatskom nogometu. Naime, do jučer je bilo potpuno nezamislivo da u službene prostorije Poljuda prijateljski uđu Damir Mišković, Ante Kulušić, Ante Vučemilović i svi ljudi zbog kojih je Hajduk bojkotirao Savez.

Naravno, na Poljudu se jedini nije ukazao Davor Šuker, već tada bivši predsjednik HNS-a.

Šukera je na vrh HNS-a doveo Zdravko Mamić

Podsjetimo, Davor Šuker u hrvatski nogomet vratio se kao kandidat Zdravka Mamića na skandaloznim izborima za predsjednika HNS-a 2010. godine, kada je Vlatko Marković postao fiktivni predsjednik, dok je Mamić bio apsolutni gazda. Igor Štimac bio je njegov protukandidat, a noć uoči izborne skupštine Mamić je izvukao Šukera kao asa iz rukava te ga u svom Bentleyju doveo na izbore kao posebnog gosta HNS-a.

Davor Šuker do danas ostaje fiktivni predsjednik HNS-a, ali njegov utjecaj u potpunosti pada s jačanjem struje Damira Miškovića i HDZ-a. U međuvremenu, Šukeru je Izvršni odbor ukinuo mogućnost da samostalno potpisuje velike financijske ugovore, što je također bio znak da on ne vlada Savezom.

Pročitajte više