POLJUD GORI Erceg u četiri minute sredio Dance, Hajduk u play-offu

Foto: Index, Hina, Ivo Čagalj/Pixsell
Video: Dario Dalmacija/Index

HAJDUK je pobijedio Brondby 2:0 i izborio doigravanje za Europa ligu! Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Splićanima je prolaz osigurao Ante Erceg koji je u samo četiri minute dvaput pogodio mrežu.

Uzvrat na Poljudu nije pružio posebno atraktivan nogomet, a sve bitno odigralo se od 59. do 63. minute kada su pala oba pogotka.
 


Brondby je bolje otvorio utakmicu, no nakon prvi desetak minuta domaćin se probudio i nošen glasnom podrškom punih tribina jurnuo po pobjedu. Redali su igrači Hajduka prilike, ali i promašaje.

U 16. minuti imali su sjajnu šansu, uputili su dva jako dobra udarca u samo par sekundi. Hamza je odlično proigrao Vlašića u kaznenom prostoru gostiju, uslijedio je udarac sa 15-ak metara kojega je Ronnow uspio odbiti, ali samo na nogu Kožulja koji je odmah potegnuo sa 12 metara no danski je čuvar mreže i to uspio krajnjim skrenuti u korner.

Pred kraj prvog dijela Hamza je poveo akciju, izbacio je Memollu na lijevom krilu, a on ubacio na drugu vratnicu gdje je natrčao Kožulj, ali je njegov udarac sa sedam-osam metara prohujao pored vratnice. Ubrzo potom Hamza je pokušao sve sam, nakon lijepog solo-prodora pucao je sa 20 metara, no i taj udarac je prošao pored gola.

U 59. minuti "Bili" su konačno slomili otpor Danaca. Vlašić je uposlio Memollu na lijevom boku, a on pronašao Ercega na rubu peterca, odakle je lako pogodio mrežu za 1:0.



Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Vlašić je izborio slobodni udarac na desnoj strani, danska obrana nije dobro raščistila Hamzin ubačaj, Gentzoglou je opalio sa 12 metara i pogodio stativu, odbijanac je pokupio Hamza koji je iskosa opalio po golu, a Kožulj iz blizine skrenuo loptu u mrežu za 2:0.  Poljud je eksplodirao.

Erceg je bio blizu hat-tricka nakon što su Vlašić i Hamza iznijeli loptu s vlastite polovice, a Gambijac dodao Ercegu koji je pucao s ruba kaznenog prostora. No, vratar je još jednom spasio Brondby i izbacio u korner. Nakon udarca iz kuta Vlašić je još jednom uposlio Ercega, no udarac glavom odličnog napadača Hajduka prošao je pored gola.

Hamza je svoju odličnu predstavu mogao okruniti pogotkom u 85. minuti, ali njegov pokušaj s vrha kaznenog prostora prohujao je preko grede. U samoj završnici i gosti su imali dvije velike prilike, ali Stipica i malo sreće spasili su gol Hajduka. 

Hajduk je četvrtu godinu zaredom stigao nadomak igranja u nekoj od skupina Europske lige. Na ovoj stepenici Splićane su zaustavljali Dnipro, Slovan Liberec i Maccabi Tel Aviv, a tko će im stajati nasuprot ovoga puta saznat će u petak kada će biti obavljen ždrijeb. Posljednji put Hajduk je igrao u skupini Europske lige u sezoni 2010/11.

 

HAJDUK - BRONDBY  2:0 

Tijek susreta

KRAJ

82` uz ovacije s tribina igru je napustio i dvostruki strijelac Ante Erceg, zamijenio ga je Said.

75` prva izmjena kod Hajduka, Šehić je ušao umjesto Kožulja

63` GOOOOL! HAJDUK IMA 2:0! Ante Erceg zabio je još jedan gol! Nakon odbijanca od stative, Hamza je pucao iskosa s desne strane, a pred golom se našao Erceg koji je skrenuo loptu u mrežu za 2:0.

59` GOOOL! HAJDUK JE POVEO GOLOM ANTE ERCEGA!  Memolla je s lijeve strane ubacio pred gol gdje je sjajno pronašao Ercega, a on sa šest metara lako pogodio mrežu za 1:0!

46` počelo je drugo poluvrijeme

POLUVRIJEME

Na stadionu je službeno 30 204 gledatelja.

45+, u sudačkoj nadoknadi Hajduk je još jednom opasno zaprijetio, Kožulj je iz slobodnog udarca na više od 25 metara pucao malo preko grede

40` Hamza je ovaj put odlučio sam završiti akciju, prošetao se po rubu kaznenog prostora i pucao kroz obranu, ali daleko pored gola

39` Juranović je povukao prema protivničkom šesnaestercu, uposlio je Ercega koji nije uspio pucati. U nastavku akcije Memmolla je s lijeve strane još jednom krasno ubacio na deset metara, a Kožulj propustio još jednu čistu šansu i poslao loptu pored gola.

29` pokušao je Hajduk s boka, Memmolla je ubacio u šesnaesterac s lijeve strane, no domaći napadači bili su predaleko za pravi udarac glavom po golu

20` Hajduk i dalje pritišće goste, Futacs i Erceg su bili preblizu jedan drugome na rubu šesnaesterca, a mađarski napadač na kraju je izgubio loptu

16` KAKVA ŠANSA HAJDUKA! Vlašić i Kožulj su sa 15-ak metara pucali u razmaku od sekunde, ali sjanim reakcijama vratar Brondbyja je obranio mrežu.

1` počela je utakmica. Brondby je prvi zaprijetio, ali Stipica je koncentriran.

Glavni sudac je Izraelac Orel Grinfeeld.

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Borja, Memmola - Hamza, Kožulj, Savvas - Vlašić, Erceg - Futacs

BRONDBY: Ronnow - Larsson, Hermannsson, Rocker, Crone - Fisker Jensen, Norgaard, Vigen - Wilczek, Mukhtar, Halimi

Iako se strahovalo da će zbog UEFA-ine kazne igrati pred praznim Poljudom, UEFA je uvažila žalbu Splićana i očekuju se pune tribine.

Carrillova momčad je ove sezone svih šest utakmica igrala "u gostima" (Hajduk je domaćin bio u Dugopolju), a nakon 75 dana ponovo će igrati na Poljudu. Još nisu izgubili utakmicu ovog ljeta.

Pogledajte atmosferu s Poljuda. 

POTVRĐEN JE SASTAV HAJDUKA : 

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Borja, Memmola - Hamza, Kožulj, Savvas - Vlašić, Erceg - Futacs

Glavni sudac je Izraelac Orel Grinfeeld.

> Fotografije i videa s Poljuda ili slavlja nakon utakmice možete nam slati na desk@index.hr ili na Facebook stranici Index Sporta.

Pogledajte kako su utakmicu najavili trener Hajduka Joan Carrillo i Nikola Vlašić.



Nakon samo 26 sati od početka prodaje prodano je 26.850 ulaznica. Jutros je u prodaju pušteno posljednjih nekoliko stotina ulaznica, a navijači su odmah navalili.
 
 

 

 

 


 

Pročitajte više