Palermo pobijedio Juve u Torinu, Kneževiću svih 90 minuta

TALIJANSKU Serie A obilježila je vrlo gruba i nesportska igra. Čak devet dodijeljenih crvenih kartona u sedam susreta.

Kako će stvari za domaćina biti prilično komplicirane pokazao je njihov nekadašnji igrač Fabrizio Miccoli koji je u 24. minuti doveo goste u vodstvo (peti pogodak u prvenstvu).

Juventus je opet oživio kada je Del Piero na majstorski način uhvatio gostujućeg vratara na krivoj nozi, te je realizirao slobodni udarac u 39. minuti za 1:1. No, nova loša vijest za Torineze se dogodila nekoliko minuta kasnije kada je Sissoko dobio crveni karton. Epilog svega je bila pobjeda gostiju, a na ogledu se nije previše istaknuo Amauri, nekada vođa Palerma, a danas prvi napadač Juventusa.

Hrvatski reprezentativac Dario Knežević je odigrao cijelu utakmicu za Juventus.

Poraz je upisala i Roma, makar su slavljem kod Bordeauxa tijekom tjedna najavili izlaz iz krize. No, primili su kod Siene pogodak u najgorem trenutku (prva minuta nadoknade u prvom poluvremenu), a stvar je potpuno pokvario Mexes zaradivši crveni karton u nastavku (drugi ove sezone). Roma je utakmicu završila s devet igrača budući je isključen i Panucci.

Genoa ponovno slavi Diega Milita koji je zabio pogodak za 3:2 pobjedu njegovog sastava protiv Napolija. Bio je to već peti pogodak Argentinca ove sezone za Genou.

Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Ivan Jurić, a Genoa je izdržala cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje (crveni karton Papastathopoulos). U zadnjoj minuti je crveni dobio još jedan domaći igrač (Rossi).

Važne bodove je Fiorentina donijela iz Verone, dok su Udinese i Atalanta ubilježili nove domaće uspjehe.

Serie A, 6. kolo:

Juventus - Palermo 1:2 (Del Piero 39 / Miccoli 24, Mchedlidze 81)

Siena - Roma 1:0 (Frick 45)

Chievo - Fiorentina 0:2 (Kuzmanović 32, Gilardino 74)

Udinese - Torino 2:0 (Quagilarella 44, 77)

Atalanta - Sampdoria 4:2 (Floccari 35, 77, Garics 39, Doni 83 / Cassano 7, 54-11m)

Reggina - Catania 1:1 (Costa 80 / Paloucci 69)

Genoa - Napoli 3:2 (Papastathopoulos 44, Paladino 52, Milito 73 / Lavezzi 1, Denis 75)

Cagliari - Milan (večeras)

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više