Palermov bivši kontroverzni predsjednik prodao klub za 10 eura

Foto: Getty Images

MAURIZIO ZAMPARINI službeno je prodao Palermo u kojem je 15 godina obnašao predsjedničku ulogu.

Palermo, u koji je prema vlastitim tvrdnjama uložio više od 150 milijuna eura, prodao je neimenovanom engleskom konzorciju sa sjedištem u Londonu za simboličnih 10 eura. Klub je kupio još davne 2002. godine.

Aktualno rukovodstvo kluba potvrdilo je prodaju koju je Maurizio Zamparini pokrenuo još protekle godine nakon što je u veljači odstupio s predsjedničke funkcije.

Kontroverzni poduzetnik, koji je tijekom 15 godina strahovlade smijenio 47 trenera, od klupskih se navijača oprostio pismom.

"Razmišljajući što je najbolje za klub i navijače, odlučio sam potpisati svoj odlazak iz kluba. Svaki put kad posjetim Palermo osjećam blagonaklonost i zahvalnost ljudi. Kad god prođem kroz neki europski grad, pokazujem zahvalnost i toplinu svih građana Palerma", napisao je Maurizio Zamparini i u daljnjim recima potvrdio kako Palermova prodaja predstavlja ekonomsku stabilnost.

"Došao sam u Palermo i volio svoj grad i njegove običaje. Svaki put kad se vratim u Palermo želio bih biti dočekan kao jedan od vas. S dubokom tugom i velikom ljubavlju, pozdravljam vas", zaključak je već kultnog osobenjaka u obraćanju navijačima.
 

Pročitajte više