Pamić jr. stopama oca bundesligaša "zaradio" Riječanima plaće

ONO O čemu se proteklih dana puno pisalo dobilo je potvrdu - Zvonko Pamić potpisao je za Bayer iz Leverkusena. Mladi igrač Rijeke na posudbi u Karlovcu potpisao je petogodišnji ugovor. Rijeka će za transfer veznjaka dobiti pola milijuna plus što će 40 posto od sljedećeg Pamićeva transfera ići na račun Rijeke.

"Zvonko Pamić je svestran igrač u kojem leži potencijal. Isplatit će nam se ulaganje", rekao je predsjednik Bayera Wolfgang Holzhauser.

19-godišnji mladi hrvatski reprezentativac s Rijekom je 2008. potpisao ugovor, ali nije upisao niti minute. No, zato se sjajnim izvedbama na posudbi u Karlovcu izborio za ovaj transfer, a Bayeru ga je preporučio Boris Živković, skaut kluba za Balkan.

Bayer iz Leverkusena ove je sezone dugo bio vodeća momčad Bundeslige, no u finišu su pali i trenutno su treća momčad. U Leverkusenu vjeruju da su povukli potez za budućnost, jer se posuđeni Toni Kroos vraća u Bayern, a njegovu ulogu bi trebao preuzeti Pamić.

Otac Zvonka, Igor Pamić trenutno trenira Karlovac, a u karijeri je uspješno nastupao za Hansu iz Rostocka. Stoga se obitelj Pamić može pohvaliti nesvakidašnjim ostvarenjem - otac i sin su igrači iz Bundeslige. Igor je igrao i za Graz stoga Zvonku njemački jezik neće biti problem.

Zvonko je potekao u Žminju odakle je za pet tisuća eura stigao za Rijeku. Na Kantridi nije odigrao niti minute, u zimu 2008. posuđen je Karlovcu, a ove sezone je u HNL-u nastupio u svih 25 utakmica i zabio tro gola.

"Jako mi je drago da je posao riješen i ne bojim se onog što me čeka u Leverkusenu", rekao je Pamić.

Osim za obitelj Pamić, ovo je dobra vijest i za igrače Rijeke koji će konačno dobiti plaće koje im klub duguje.

Leverkusen gleda i Vidu

Osijekov Domagoj Vida je na meti Bayera duže vrijeme, a da se nešto događa s kapetanom momčadi svjedoči i činjenica da ga nije bilo na jučerašnjem treningu. Priča se da dogovara transfer u Leverkusen.

Pročitajte više