Pandev upitan za Hrvatsku

GORAN PANDEV tijekom velikog derbija Lazija i Rome obnovio je ozljedu gležnja lijeve noge te će sasvim sigurno propustiti prvenstveni ogled s Fiorentinom, a vjerojatno i utakmicu Lige prvaka, protiv njemačkog Werdera koja je na rasporedu 6. studenog.

No, prema izvješćima makedonskih medija, fantastični bi ofenzivac zbog prirode ozljede, mogao izostati i sa kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP između Makedonije i Hrvatske! Ne treba posebno napominjati koliki bi to hendikep bio za makedonskog izbornika Srećka Kataneca, koji unatoč ugaslom motivu za put u Austriju i Švicarsku, ima goruću želju kada je u pitanju sraz s Hrvatima.

Pandev je odigrao svih 90 minuta u porazu Lazija (3:2) u žestokom gradskom derbiju. Nije zabio, ali je asistirao Tommasu Rocchiju za vodeći pogodak. Iako je makedonski golgeter tražio izmjenu zbog ozljede već u 65. minuti trener Delio Rossi ostavio ga je na travnjaku do kraja, nadajući se da mu upravo Pandev može donijeti veliku pobjedu.

Nije se dogodilo. Niti je pomogla činjenica da su Pandeva s tribina gledali emisari Real Madrida, Bayerna, Liverpoola i Tettanhama koji ga u svojim redovima žele već ove zime. Za cijenu se ne pita jer makedonski napadač začarao ih je svojim igrama.

Zasad je najuporniji najtrofejniji njemački klub koji preko medija taktizira s cifrom od čak 32 milijuna eura. Od njemačke je škrtosti odavno jači žal za Ligom prvaka, jer ove su sezone samo za Lucu Tonija i Miroslava Klosea izdvojili 26 milijuna, jednako koliko i za Franka Riberyja...

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više