PREMIERSHIP

Panika u Leicesteru: Čudotvorcu nude golemu plaću samo da ostane u klubu

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEICESTER je sinoć pobijedio Watford 2:0 i došao do sedme uzastopne pobjede, čime je potvrdio status hit momčadi ove sezone u svim europskim ligama.

Momčad Brendana Rodgersa igra fantastičan nogomet i drži drugo mjesto s tri boda prednosti ispred Manchester Cityja. Rodgers, koji je preuzeo klub u ožujku, potpuno je preporodio Lisice koje će gotovo sigurno osigurati plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a u nekoj ludoj teoriji mogu se uključiti i u borbu za naslov prvaka s Liverpoolom.

Sjajan Rodgersov rad u Leicesteru nije promakao velikim klubovima, a engleski mediji pišu da ga Arsenal vidi kao idealnu zamjenu za otpuštenog Unaija Emeryja. Novinari već ispituju Rodgersa bi li preuzeo Arsenal da dobije poziv, a trener je odgovarao uglavnom dvosmislenim odgovorima.

U ugovoru s Leicesterom ima odštetnu klauzulu od 14 milijuna funti, odnosno toliko klub koji ga želi prije isteka ugovora mora platiti za njega. U Leicesteru se u početku nisu zamarali tom klauzulom, ali sad su u strahu da bi im netko mogao oteti trenera čudotvorca, osobito jer znaju da je Rodgers sličan potez napravio i kad je dolazio u klub.

Naime, Rodgers je bio trener Celtica kad je usred sezone dobio poziv Leicestera. Napustio je Glasgow i preuzeo novu momčad koja je Škotima platila devet milijuna funti odštete. Rodgers je potpisao ugovor s Leicesterom do 2022. godine i po njemu zarađuje oko pet milijuna funti. Kako piše Glasgow Times, Leicester mu je spreman ponuditi novi ugovor prema kojem bi zarađivao dvostruko više, a korigirao bi i odštetnu klauzulu budući da ovih 14 milijuna funti za Arsenal nije preveliki problem.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više