Kaos u Italiji: "Zaustavite Serie A!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TALIJANSKI klupski nogomet u posljednjih je 30 godina bio učestali talac nogometne mafije i kriminala, a posljedice istraga bilo je izbacivanje u niži rang velikana poput Milana (prije više od 30 godina) te Juventusa sredinom prošlog desetljeća.
 
Financijska policija u Italiji istražuje 35 klubova prve i druge lige zbog navodne utaje poreza i svima onima kojima se dokaže umiješanost u nepravilnosti, oduzet će se imovina.
 
Palermo je jedan od klubova koji su obuhvaćeni akcijom ''Ofsajd'', a njegov predsjednik Maurizio Zamparini  smatra da njegov klub nije ništa zgriješio te traži suspenziju cijele lige.
 
"Ovo nije pravda, ovo je kazalište. Pozivam nadležne da pronađu makar jednu nepravilnost u poslovanju Palerma. Klub i ja smo uvijek poštovali pravila. U petak ću pozvati predsjednike ostalih 19 klubova iz Serije A da obustavimo ligu", rekao je Zamparini, pa je dodao:
 
''Znate li kako sam saznao za istragu? Bivši sportski direktor Rino Foschi me nazvao sav u suzama jer su mu blokirali račun na kojem je imao 5000 eura. To je Italija danas. Sramota je ovo što se dešava".
 

Pročitajte više