Pannuci: Neće biti problema s Villom i Torresom

"MOGU razumjeti zašto je Španjolcima teško palo što u četvrtfinalu moraju igrati protiv Italije. U prošlosti nisu imali previše uspjeha na velikim natjecanjima protiv nas. Mi smo snažna momčad pa je sasvim jasno nezadovoljstvo i ovaj put", izjavio je pouzdani talijanski branič Cristian Panucci u predvečerje posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja. Španjolci naime nisu slavili protiv Azzura posljednjih 88 godina na velikim natjecanjima.

Tridesetpetogodišni Panucci najprije je rekao zbogom reprezentativnom dresu da bi se ponovno vratio u momčad prošlog listopada i usput zabio odlučujući gol protiv Škotske koji je pomogao da se Italija plasiran na Euro.

"Nisam se htio vratiti, ali me moj otac nagovorio i uvjerio me koja je prava odluka. Drago mi je što sam nekoć igrao sa sadašnjim izbornikom Robertom Donadonijem i ne mogu mu se dovoljno zahvaliti zbog svega što je učinio za moju karijeru."

"Imamo odgovore za Villu i Torresa"

Talijanski je branič svjestan da ga večeras očekuje posebno opasan dvojac David Villa i Fernando Torres, no isto tako smatra da se nema čega bojati.

"Torres i Villa su odlični igrači. To je jasno. No, Benzema i Henry su također opasni pa ste vidjeli što se njima dogodilo. Smatram da sa Chiellinijem obavljam odličan posao, a Giorgio će uskoro biti jedan od najboljih braniča na svijetu."

Donadoni: Vježbali smo penale

Izbornik Roberto Donadoni se ne ohrabruje previše sjajnog statistikom protiv Furije, ali je otkrio kako je njegova momčad vježbala jedanaesterce proteklih dana.

"Ne zanimaju me previše statistike. Mogu vam reći da je Španjolska sjajna momčad u odličnoj formi. Treba ih obuzdati odmah na početku, inače stvari postanu vrlo neugodne. Znamo što očekivati od njih. Ukoliko dođe do penala znam koji će igrači pucati. Vježbali smo posljednjih dana stoga ne bi trebalo biti iznenađenja."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više