Pantelić: Bit će nam teško, Dinamo je uvijek imao talentirane igrače

SRPSKI reprezentativac i napadač nizozemskog Ajaxa Marko Pantelić najavio je ogled Europske lige između Ajaxa i Dinama koji je na rasporedu u četvrtak navečer.

"O Dinamu ne znam puno, tek da tamo igra moj bivši suigrač iz Herthe i prijatelj Cufre. On je toliko dobar igrač i momak, takav profesionalac koji bi mogao igrati u svakome kvalitetnijem europskom klubu. Hertha bi bila u vrhu Bundeslige prošle sezone da se Cufre nije ozlijedio. Čak smo nekada tražili da Cufre igra, jer smo znali koliko nam on znači na travnjaku", rekao je Pantelić za VL.

"Nismo se mi družili privatno, ne sjećam se da smo i kavu popili izvan kampa ili skupa večerali osim kada je cijela momčad bila za stolom. Cufre me osvojio svojim pristupom i poštenjem, sjajan je tip. Ne bi se složio s vama, nije čudno što je Cufre došao u Zagreb. Pa tamo, kao i u Beogradu, odlično se živi. Još ako klub ima toliko novca kao Dinamo, ne može biti bolji izbor za igrača. Niti ja ne bih nikada otišao iz Zvezde da sam mogao zaraditi kao u inozemstvu," dodao je.

Pantelić ističe da Ajax ne igra toliko loše, ali da propušta puno prilika, a sjetio se i utakmice prije dvije godine kada je Dinamo slavio na amsterdamskoj Areni.

"Istina, do sada nismo ostvarili dobre rezultate u Europskoj ligi i sigurno da boli taj domaći remi protiv Rumunja. Međutim, imali smo pregršt šansi i napromašivali se tu utakmicu. Mislim da to nije prava slika Ajaxa. što se tiče utakmice otprije dvije godine, da sjećam je se, gledao sam na TV-u. Dinamo je bio odličan, što me nije iznenadilo jer je taj klub uvijek imao talentirane igrače. Sada ne znam kako Dinamo igra jer ga još nismo analizirali", istaknuo je srpski napadač.

Na koncu napadač Ajaxa prokomentirao je i neodlazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi sljedeće godine:"Šteta zbog vaše reprezentacije, ali ne biste to trebali doživljavati kao tragediju. Imali ste dosta peha u teškoj skupini, a i ne možete baš ići na svako veliko natjecanje. Srbija je propustila EP, bili smo žalosni, ali smo bili bolje pripremljeni u ovim kvalifikacijama pa smo izborili SP."

Pročitajte više