Paragvaj u pola sata riješio Rumunje u probi za Copa Americu

NOGOMETAŠI Paragvaja pobijedili su u prijateljskoj utakmici u Asuncionu Rumunjsku 2:0, dok je reprezentacija Venezuele kao domaćin nadigrala meksičku U23 reprezentaciju 3:0.

Oba su pobjednička nacionalna sastava iskoristili subotnji termin za provjeru forme uoči dolazeće Copa Americe, južnoameričkoga kontinentalnog prvenstva, koja počinje prvog dana srpnja u Argentini.

Protim pomlađenog rumunjskog sastava strijelci za kompletne Paragvajce, četvrtfinaliste prošloljetnoga Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, bili su njihovi najbolji nogometaši: Nelson Valdez zabio je u trećoj, a Roque Santa Cruz u 28. minuti.

Ogled je za oproštaj od nacionalnog dresa iskoristio legendarni 39-godišnji veznjak Roberto "Toro" Acuña, koji je odigrao uvodnih osam minuta u svom stotom nastupu za reprezentaciju. Još uvijek aktivni mogometaš lokalnog Rubio Nua i trostruki veteran sa Svjetskih prvenstava devet je najboljih godina karijere proveo u Španjolskoj, gdje je nastupao za prvoligaše Zaragozu i Deportivo iz La Coruñe.

 

Prijateljske nogometne utakmice:

Paragvaj – Rumunjska 2:0 (Valdez 3, Santa Cruz 28)

Venezuela – Meksiko (U23) 3:0 (Alejandro 13, Arizmendi 64, Vizcarrondo 90)

Pročitajte više