Parreira: Hrvatska je jednako lijepa kao Brazil

OSJEĆAMO se jako ugodno u Hrvatskoj, pogotovu zbog velike pažnje i nježnosti koju osjećamo na svakom koraku. Zahvaljujući ovoj prekrasnoj klimi, osjećamo se kao kod kuće, a priroda i okruženje koje sam vidio jako sliče našoj brazilskoj.Imamo puno toga zajedničkog i sretan sam što sam sa svjetskim prvacima došao u Hrvatsku", kazao je na tiskovnoj konferenciji uoči pripremnog dvoboja Hrvatska Brazil u Splitu brazilski izbornik Carlos Alberto Parreira.

On je dodao kako je hrvatska škola nogometa slična brazilskoj, a i čestitao je hrvatskoj reprezentaciji na uspješnim nastupima u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Očekujem lijep nogomet i pravi spektakl, a s obzirom na izniman interes za ovu utakmicu, želim da igra bude u prvom planu", kazao je Parreira, koji je najavio da će početni sastav odrediti nakon poslijepodnevnog treninga, koji će se održati u 17 sati i koji će sigurno privući barem desetak tisuća znatiželjnika.

O nedolasku glavne zvijezde Ronaldinha brazilski izbornik je samo kazao da ga nije pozvao, s obzirom da zbog žutih kartona neće igrati u sljedećem kvalifikacijskom dvoboju, te da u Splitu namjerava uigravati sastav za dvoboj sa Čileom 4.rujna. Brazil se još nije kvalificirao za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006 u Njemačkoj.

Hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar objavio je sastav koji će započeti utakmicu protiv Brazila, koji je isti kao protiv Bugarske, s tim da će umjesto Dade Prše zaigrati Ivan Klasnić.

Za Hrvatsku će tako započeti Butina, Tomas, Robert Kovač, Šimunić, Srna, Tudor, Niko Kovač, Babić, Kranjčar,Olić i Klasnić.

Pročitajte više