Parreirin neugodni test

NEUSPJEH reprezentacije Brazila na Kupu konfederacija održanom prije dvije godine u Japanu i Južnoj Koreji stajao tadašnjeg njenog izbornika Emersona Leaoa otkaza, kojeg mu je vođa puta brazilske ekspedicije u ime Brazilskog nogometnog saveza uručio već u tokijskoj zračnoj luci dok su čekali na ukrcaj u zrakoplov s kojim su se vratili u domovinu.

Sada se aktualni brazilski izbornik Carlos Alberto Parreira našao u sličnoj situaciji kao Emerson Leao jer uoči VI. Kupa konfederacija, koji počinje 18. lipnja dovodi u Francusku momčad u kojoj neće biti četvorice brazilskih asova Ronalda, Rivalda, Roberta Carlosa i Gilberta Silve. A Brazilci, kao Brazilci, uvijek očekuju da će njihova momčad trijumfirati na svakom natjecanju i dokazati "urbi et orbi" da je najbolja na našem planetu.

"Više od odsutnosti spomenutog zvjezdanog kvarteta mene brine kako ću osvježiti momčad koja u pet dana natjecanja u B skupini mora odigrati 3 utakmice, 19, 21. i 23. lipnja" - kaže Parreira i dodaje: "Srećom imam na dispoziciji 23 igrača pa ću stalno mijenjati momčad kako bi svi ravnomjerno podnijeli napor natjecanja u skupini, koja nije ni malo lagana jer su s nama u njoj ambiciozni Turci, Kamerunci i Amerikanci. No među ta 23 moja izabranika su jedanaestorica koji još nikada nisu zaigrali za A selekciju Brazila. Usprkos tome ja sam optimist i nadam se dobrom rezultatu. U prvom redu vjerujem da ćemo pobijediti u našoj skupini a potom dogurati do finala i igrati protiv domnaćina, Francuza. Priželjkujem upravo njih u završnoj utakmici na St. Dennisu jer bi to bila svojevrsna repriza finala Coupe du Mondea 1998."

Pročitajte više