Partizan ipak izbačen, Rabotnički igra protiv Zrinjskog

ŽALBA Partizana nije urodila plodom. Niti navodno Platinijevo uplitanje u slučaj. UEFA je danas objavila kako je Partizanova žalba odbijena te će u 2. pretkolu Kupa UEFA protiv makedonskog Rabotničkog igrati Zrinjski.

Beograđani su, također zbog nereda koje su izazvali njihovi navijači u Mostaru, kažnjeni s 30.000 eura.

Odluka o izbacivanju Partizana iz Europe na godinu stigla je još 26. srpnja, no nakon žalbe Beograđana dopušteno im je igrati uzvratni susret sa Zrinjskim. Kao glavni argument svojoj odluci UEFA je navela sramotnu činjenicu da je Partizan u posljednjih 5 godina čak 25 puta kažnjen u 36 utakmica koliko je odigrao u europskim natjecanjima.

Podsjetimo, tijekom utakmice prvog pretkola Kupa UEFA protiv Zrinjskog u Mostaru Grobari su počeli gađati navijače domaćina stolicama, kamenjem i bocama, došlo je i do tučnjave, a nakon nekoliko minute policija je uspjela razdvojiti dvije navijačke skupine.

No, tu neredima nije bio kraj. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka navijači su se opet sukobili, a neredi su na ulicama Mostara trajali do iza ponoći u svim dijelovima grada kojima je prolazila kolona Partizanovih navijača dok su se vraćali sa stadiona.

Pročitajte više