EUROPA LIGA

PARTIZAN - MAN UTD 0:1 Englezi nezasluženo pobijedili u paklu Beograda

Foto: EPA-EFE/Index.hr

"NEMANJA VIDIĆ", odjekivalo je Humskom uoči utakmice Partizana i Manchester Uniteda u trećem kolu Europa lige u spomen legendarnom stoperu koji je bio igrač - Crvene zvezde. Pokušali su provokacijama Englezi, nije prošlo.

Svejedno, bila je to najava velike večeri u Beogradu, a na kraju su nezasluženo slavili Englezi 1:0 golom Francuza Anthonyja Martiala iz penala iz 43. minute.

Za beogradski klub definitivno će ostati žal jer po prikazanom je bod sigurno zaslužio, a čini se da ga je i sudac oštetio u 67. minuti, o kojoj će se dugo pričati.

O rasizmu kojeg su se Englezi jako plašili uoči utakmice nakon incidenata u Bugarskoj u Beogradu večeras nije bilo ništa.

Grobari su neumorno tjerali svoje miljenike naprijed i nakon gotovo nesadržajnog prvog poluvremena uspjeli su prodisati.

U 37. minuti Jesse Lingard gađa stativu Vladimira Stojkovića, a tri minute kasnije Umar Sadiq s 25 metara tukao je po golu Sergia Romera koji se ispružio i ostao nemoćan, no i ta je lopta odsjela na stativi.

Mladi Williams izborio penal za pobjedu

Dvije minute prije kraja prve dionice Partizanov desni bek Nemanja Miletić ruši mladog Brandona Williamsa i španjolski sudac Fernandez svira penal za Crvene vragove.

Siguran izvođač bio je Anthony Martial, no to nije utišalo Grobare koji su i dalje nastavili s gromoglasnom podrškom.

Nastavak utakmice donosi drugu priču, kao da je Savo Milošević rekao svojim igračima da United ipak nije ništa strašno.

Dugo će se pričati o penalu za Partizan...

Partizan je pritisnuo, toliko da su njegovi igrači u svega pet minuta drugog poluvremena dvaput izašli pred Sergia Romera, no nedostajalo je snage i preciznosti u završnici pri udarcima Soumaha. 

U 67. minuti itekako sporna situacija. Pri skok-duelu Miletića i Williamsa u šesnaestercu lopta u ruku pogađa mladog lijevog beka Uniteda. Igrači srpskog kluba odmah su skočili prema sucu Fernandezu, koji je ostao nijem.

Dojam je da bi VAR vrlo vjerojatno dosudio penal za domaćina koji je i nakon toga nastavio napadati.

Umar Sadiq bio je najopasniji domaći pojedinac, priključivao mu se u napadima često i Soumah za kojeg Unitedovi stasiti stoperi poput Jonesa i Maguirea nisu imali rješenja.

Statistički je Partizan bio bolji - pucali su po golu Romera 14 puta, dva u okvir, a gosti su stali na pet udaraca od čega je jedan išao u okvir Stojkovića. I to onaj pobjednički iz penala.

FK Partizan - Manchester United Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više