TRANSFERI

Pašalić pred velikim transferom?

Foto: EPA

JOSE MOURINHO želi Marija Pašalića u Romi, objavili su brojni talijanski mediji. Portugalski trener rado bi doveo hrvatskog reprezentativca iz Atalante, s kojom ima ugovor do 2025. godine. Sportitalia piše da se vodstvo rimskog kluba posljednjih dana raspitivalo o 27-godišnjem Pašaliću.

Međutim, ističu kako će Roma imati težak zadatak s obzirom na važeći ugovor i statistiku s ukupno 14 postignutih pogodaka i devet ostvarenih asistencija u 48 utakmica. Takav učinak, navode Talijani, Pašalića čini jednim od važnijih igrača trenera Gian Piera Gasperinija.

Informaciju o interesu Rome za reprezentativca Hrvatske potvrdio je i iznimno dobro upućeni talijanski novinar Gianluca di Marzio objavivši da je održan sastanak dvaju klubova na kojem se, osim o Pašaliću, govorilo o Carlesu Perezu i Alekseju Mirančuku.

Prema TM-u, Pašalić je četvrti najskuplji hrvatski nogometaš

Pašalić je prošao Hajdukovu školu nogometa, 2014. otišao u Chelsea pa preko posudbi u Elcheu, Monacu, Milanu i moskovskom Spartaku došao do Atalante u kojoj se zadržao. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 28 milijuna eura.

To ga čini četvrtim najskupljim hrvatskim nogometašem. Prvi je Mateo Kovačić (42 milijuna eura), drugi Marcelo Brozović (40 milijuna eura), a treći Joško Gvardiol (35 milijuna eura). Pašalić je za hrvatsku A reprezentaciju odigrao 40 utakmica i postigao sedam golova.

Početkom svibnja talijanski mediji pisali su o navodnom interesu Napolija za Pašalića. CalcioNapoli24 tada je tvrdio kako je predsjednik napuljskog kluba Aurelio De Laurentiis nanjušio da su najveći rivali oslabljeni i ranjivi te da je iduća sezona ona u kojoj može osvojiti titulu prvaka. Navodno je bio spreman izdvojiti 30-ak milijuna eura.

Pročitajte više