Pat Barry: Veliki sam Cro Copov fan i molit ću ga autogram!

BLIŽI se posljednja od četiri ugovorne borbe Mirka Filipovića u UFC-u koju će Cro Cop odraditi u Vancouveru 12. lipnja. Protivnik je odavno poznat, a odnedavno i službeno objavljen od strane američke organizacije. Amerikanac Pat Barry opasan je kick boksač s poprilično tankim MMA iskustvom.

No, sasvim je jasno da se ne radi o idealnom protivniku za Cro Copa. Pregledavajući Barryjeve borbe može se zaključiti kako se radi o vrlo eksplozivnom i fizički snažnom udaraču. Kad bolje razmislimo, Barry dosta podsjeća na Filipovića u mlađim danima.

Nakon što je borba i službeno potvrđena, Amerikanac je dao intervju za portal Profightstore.com u kojem je glavna tema naravno bio okršaj protiv Cro Copa.

"Ovo je borba za publiku"

Osim što je otkrio da mu je nedavno slomljeni palac zacijelio, Barry je demantirao kako je Filipović odbio borbu protiv njega nakon što je Rothwell zbog bolesti morao odustati od Vancouvera.

"Siguran sam da Cro Cop ne bi odbio borbu protiv mene. Nisam mogao stići u Australiju u tako kratkom roku. UFC zna da ja neću ići u parter, a svi znamo da je Cro Cop opasan u stojci. Tako da su mi dali borbu za fanove. Napravit ćemo odličan show, nadam se. Ili to, ili me UFC jako mrzi i želi me se riješiti", odgovorio je uz smiješak Amerikanac.

"Mirko je uvijek bio u top pet boraca protiv kojih se ne bi želio boriti"

Na pitanje boji li se više Cro Copove stojke ili partera, Barry odgovara:


"Uvijek sam se bojao Mirkovih sposobnosti, tko nije? Puno godina prije, prije nego sam počeo trenirati bio je na mojoj listi top 5 boraca s kojima se nikad ne bih želio boriti. I mislim da je Ivan Hypollite najbolja stvar koju je mogao učiniti za svoju karijeru. Trener Hippo je najbolji po mojem mišljenju."

Kickboksač nije htio otkriti svoju taktiku za "hrvatskog policajca", ali je rekao da mu je parter puno bolji nego što to većina misli.

"Imam iznenađenje za Mirka. To je jedna stvar s kojom uvijek možete računati kod mene. Uvijek imam spremno nešto. U potpunosti sam siguran u svoje sposobnosti. I vjerujem kada se pravi Pat Barry probudi, jako sam opasan protivnik. Moj parter je daleko od najboljeg, ali bolji nego što svijet misli", otkriva Barry za Profightstore.com.

"Uvijek sam bio veliki Cro Copov fan"

Na koga će se kladiti?

"Nisam siguran, ali ako idete na pobjedu Mirka, možda bih i ja trebao tako nešto učiniti. Možda znate nešto što ja ne znam", našalio se još jednom UFC borac i zaključio:

"Uvijek sam bio i uvijek ću biti veliki Mirkov fan! Što mislite, hoće mi dati autogram?"

Pročitajte više