EUROLIGA

Pau Gasol se vraća u Europu?

Foto: EPA-EFE

PAU GASOL više nije igrač Portland Trail Blazersa. Danas je objavljeno kako je došlo do sporazumnog raskida ugovora kako bi se jedan od najboljih europskih košarkaša ikada mogao koncentrirati na oporavak od ozljede stopala. 

"Od danas više nisam član rostera Portland Trail Blazersa. Ozljedi s kojom se borim i zbog koje sam u svibnju bio na operaciji, treba između šest i 12 mjeseci da zacijeli. Nadao sam se da će operacija ubrzati oporavak, ali nažalost on traje dulje nego što smo se nadali. Znali smo da je ovakav razvoj moguć pa smo se dogovorili da me klub može otpustiti kako bi imao prostor za dovođenje drugog igrača koji može pomoći odmah. To će mi omogućiti i da se potpuno posvetim oporavku bez pritiska da se što prije vratim", rekao je Gasol i napomenuo kako se također priprema za trenersku ulogu iako i dalje želi igrati.

Sada katalonski portal ESports piše kako je Barcelona voljna ponuditi Gasolu mjesto na rosteru. Gasol je kao 20-godišnjak briljirao u tom klubu prije nego što je otišao u NBA gdje je osvojio dva naslova s Los Angeles Lakersima. 

Barcelona je izgradila fantastičnu momčad ove sezone predvođenu Nikolom Mirotićem i cilj im je napasti naslov Eurolige. Gasol bi tamo, prema riječima ESportsa, dobio potrebne minute koje bi mu pomogle u pripremi za Olimpijske igre sljedeće godine.

 

Pročitajte više