NBA

Paul Pierce se osvrnuo na otkaz nakon snimke sa striptizetama: Samo sam se zabavljao

Foto: Guliver

BIVŠA NBA zvijezda i legenda Boston Celticsa Paul Pierce u travnju je postao viralni hit nakon što je na Instagram Liveu upalio prijenos sa zabave na kojoj pije, puši i karta okružen striptizetama.

Ubrzo nakon toga dobio je otkaz na ESPN-u, na kojem je gotovo četiri godine radio kao analitičar. Objavama koje su uslijedile dao je naslutiti da ne žali zbog rastanka s TV kućom, a sad se u velikom razgovoru za Sports Illustrated povodom ulaska u Kuću slavnih predstojećeg vikenda otvorio o tom događaju i njegovim posljedicama. Rekao je da ionako taj posao nije bio za njega jer je stalno morao govoriti o LeBronu Jamesu, svojem starom rivalu i košarkaškom neprijatelju.

"Ionako sam bio gotov s njima. Nije to bio dobar spoj. Puno stvari ne smiješ reći, a stalno moraš govoriti o LeBronu", rekao je Pierce.

"Neki su nasilni i uzimaju kokain, a što sam ja učinio? Zabavljao sam se"

Odnosi između Piercea i ESPN-a već su odranije bili zategnuti, piše ESPN, jer su bivšem košarkašu smetala stalna putovanja, a njegovi šefovi smatrali su da se ne trudi previše. Prijenos na Instagramu, koji su fanovi snimali i dijelili naokolo, bio je samo posljednja kap.

"Ma dajte, pa nisam učinio ništa nelegalno. Neki tipovi iz Kuće slavnih su uzimali kokain, bili nasilni... A što sam ja činio? Zabavljao sam se. A pola onih koji su me kritizirali rade iste stvari, samo se skrivaju jer su oženjeni. Ja sam razveden, umirovljen i zabavljam se", rekao je Pierce.

Nije elaborirao izjavu o LeBronu, ali činjenica je da je James, kao najveća košarkaška superzvijezda današnjice, stalna tema u svim sličnim emisijama, kad za to ima i nema razloga. Pierce nikad nije skrivao da ne voli LeBrona, sebe naziva njegovim najvećim rivalom, a posebno se pamte njihovi dueli iz okršaja Bostona i Miamija. No netrpeljivost je datirala još od LeBronove druge sezone u ligi, 2004., kada su se na predsezonskoj utakmici umalo potukli.

Pročitajte više