Paulo Guerrero se pridružio aerofobičarima Bergkampu, Hassleru, Misimoviću...

NEDAVNI slučaj aerofobije (straha od letenja) peruanskog napadača HSV-a Paula Guerrera potaknuo je njemački dnevnik Bild na osvrt u prošlost i na poznate nogometaše koji su imali sličnih problema.

Trebao se Peruanac u Hamburg iz domovine, gdje se oporavljao od ozljede koljena, vratiti još prije mjesec dana, a navodno je to pokušao učiniti tri puta proteklog tjedna. Za tri leta iz Lime prema Njemačkoj je čekirao kartu, no svaki put je prije polijetanja zrakoplova napustio zračnu luku.

Možda i najpoznatiji aerofobičar u nogometnom svijetu je Dennis Bergkamp, bivši napadač Arsenala i nizozemske reprezentacije, koji od 1995. godine nije sjeo u avion, a sve zbog traumatičnog iskustva i straha prouzročenog turbulencijom tijekom leta aviona koji je prevozio nizozemsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u SAD 1994. godine.

Među ostalim aerofobičarima na Bildovu popisu nalaze se i BiH reprezentativac i veznjak Wolfsburga Zvjezdan Misimović, Herthin Patrick Ebert, Werderov Aaron Hunt, HSV-ov Dennis Aogo, kao i proslavljeni bivši njemački reprezentativac, a danas umirovljeni Thomas Hassler.

Pročitajte više