Najteža kazna u povijesti HNL-a: Pavasović Visković izbačen iz nogometa na dvije godine

Foto: Hina 
 
DISCIPLINSKI sudac Krešimir Vlajčević donio je kazne za incidente na derbiju Hajduka i Dinama odigranog još u rujnu. Najgore je prošao predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković koji je suspendiran iz nogometa na dvije godine zbog navodnog vrijeđanja sudaca.

> Hajduk: Vlajčevićeve kazne samo su nastavak teatra apsurda u izvedbi HNS-a

Goran Vučević, sportski direktor Hajduka, zbog vrijeđanja sudaca je suspendiran na tri mjeseca i kažnjen novčano sa 8.000 kuna, dok je oružar kluba Miro Čolak također zbog uvreda upućenih sucima kažnjen s mjesec dana zabrane te mora platiti iznos od 3.000 kuna.

Bruno Marić prijavio Pavasovića Viskovića zbog prijetnji

Podsjetimo, nakon derbija koji je završio bez golova,  kojeg je sudio Bruno Marić, kontroverzni sudac je optužio čelnike Hajduka za uvrede i prijetnje, a protiv Pavasovića Viskovića podnio je i kaznenu prijavu zbog prijetnje, izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, koju je Općinsko državno odvjetništvo odbilo kao neosnovanu. Krešimir Vlajčević je pokrenuo svoj postupak, također po prijavi Marića, a Dinamov šef sigurnosti Krešimir Antolić prijavio je Pavasovića Viskovića splitskoj policiji.

Hajduk tražio izuzeće Vlajčevića zbog "pozajmice" iz Dinama, HNS odbio

Hajduk je od HNS-a tražio izuzeće disciplinskog suca Vlajčevića jer se sumnja da je primio pozajmicu od Dinama, što je iscurilo u javnost nakon uhićenja braće Mamić još u srpnju. HNS je odbio zahtjev za izuzećem Vlajčevića, iako je još nerazjašnjeno što je bilo sa 140 tisuća kuna koje je navodno primio od Dinama.

Pavasović Visković: Očito su iz nekog razloga nervozniji nego inače

"Znali smo da će se tako nešto dogoditi. Nije me ovo začudilo. No zanimljivo je da su tu odluku donijeli isti tjedan nakon onog organiziranog napada na nas na Maksimiru. Očito su iz nekog razloga postali nervozni više nego inače", rekao je Pavasović Visković za Index, podsjetivši da su njega i predsjednika Hajduka Marina Brbića na ulazu na Maksimir presreli Boysi i verbalno ih napali.

Daljni koraci?

"Ne želim se više s njima zamarati. Imam svoj život i živjet ću ga u miru", dodao je. 

Hajduk plaća 35 000 kuna zbog Torcide, Dinamo 6000 zbog BBB-a

Priopćenje objavljeno na službenim stranicama 1. HNL prenosimo u cjelosti:

"Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević nakon odbijenog zahtjeva Hajduka za izuzećem, provedene procedure, prikupljenih svih dopunskih očitovanja službenih osoba utakmice kao i prijavljenih osoba, donio je odluke po pokrenutim disciplinskim postupcima temeljem prijava sudaca i delegata s utakmice 10. kola Hajduk-Dinamo.

Ljubo Pavasović-Visković, predsjednik NO HNK Hajduk, zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od dvije godine. Isti je prekršaj počinio u vrijeme dok se nalazi pod izdržavanjem pravomoćne kazne zabrane obavljanja funkcije od godinu dana pa mu se izriče jedinstvena kazna u trajanju od tri godine time da se umanjuje za dio konačno izrečene kazne od 06.02.2015. godine koji je izdržao.

Goran Vučević, sportski direktor kluba, zbog vrijeđanja sudaca po završetku utakmice kažnjen je vremenskom kaznom zabrane obavljanja funkcije u trajanju od tri mjeseca i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna dok je oružar kluba Miro Čolak također zbog uvreda upućenih sucima kažnjen s mjesec dana zabrane te mora platiti iznos od 3.000 kuna.

HNK Hajduk je kao organizator utakmice kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 35.000 kuna zbog paljenja više desetaka pirotehničkih i eksplozivnih naprava u više navrata i ubacivanje istih u ograđeni dio igrališta od strane navijačke skupine Torcida te višekratnog neprimjerenog skandiranja i uvredljivog transparenta.

Zbog neprimjerenog skandiranja u dva navrata iz dijela tribine gdje su se nalazili gostujući navijači GNK Dinamo je kažnjen sa 6.000 kuna".

 

OPŠIRNIJE:

> Vlajčević pokrenuo postupak protiv vodstva Hajduka

> Hajdukov kontranapad: "Tražimo izuzeće Vlajčevića koji je od Dinama primio pozajmicu"

> HNS odbio Hajdukov zahtjev da ga ne kažnjava sudac koji je dobio pozajmicu od Dinama

> Marić: Pavasović-Visković mi je prijetio "jebem te pičko, nećeš proći"

> Komesar za sigurnost Mamićevog kluba prijavio Pavasovića-Viskovića zbog prijetnji Mariću

> DORH odbacio prijavu Brune Marića: Pavasović-Visković nije mu prijetio ni izazvao nered na derbiju

> Marićev odvjetnik prijavio Pavasovića: Podivljalim Hajdukovcima pokazao je da je sudac divljač za odstrel

> Hajdukov predsjednik: Marić je došao da nas pokrade, nepoželjan je u Splitu 

> Bruno Marić opet glavna zvijezda derbija bez golova, ali punog repova: Policija spriječila linč suca

Pročitajte više