TENIS

Pavić: Ne mogu micati ruku. Hendikepirani ćemo u finale

Foto: Profimedia

NAJBOLJI hrvatski teniski par i branitelji naslova Mate Pavić i Nikola Mektić izborili su finale Wimbledona. U polufinalu su s 3:2 u setovima (7:6, 6:7, 6:4, 2:6, 6:7) nakon više od četiri sata pobijedili kolumbijski par, koji su činili Juan Sebastian Cabal i Robert Farah.

"Je li moguće da nisam dobio dvije pive nakon ovakvog meča?" našalio se Mektić u razgovoru za Sportklub nastavivši: "Ovo je doslovno bilo preživljavanje, iz rata bismo se zdraviji vratili. Nevjerojatno što nam se sve dogodilo, njemu ruka pa meni usnica, i onda još Mate dobije lopticom direktno u glavu, to je bila zona sumraka. Žao mi je te ruke, sad će možda biti zeznuto. Ne znam što pričam... Jednostavno, meč za anale Wimbledona”, rekao je Mektić.

"Ruka zasad ok izgleda, ne mogu je micati, nema nikakvih pokreta, nije dobro očigledno. Ne mogu je stisnuti. U najmanju ruku je ozbiljno istegnuće, napravit ću potrebne preglede”, istaknuo je Pavić.

"Čovjek je igrao bez ruke"

"Moguće je da smo dobili jer je Mekta bio u zoni. Drugi set nije lako otišao na njihovu stranu. Pokazali smo da možemo parirati ako držimo svoj servis, a u četvrtom smo napravili dva breaka. Dobili smo hendikepirani i izaći ćemo na teren u finalu ovako hendikepirani i probati se boriti", rekao je Pavić.

"Postoji neka magija ispod ovog krova na terenu broj jedan. Prošle godine imali smo dva meča na jedinici, a jedan na centralnom. Uz današnji, to su tri najbolja meča u mojoj karijeri. Što sam više bio na terenu, to sam bio bolji. Nisam osjećao pritisak, prepustio sam se", izjavio je Mektić pa pohvalio Pavića:

"Čovjek je igrao bez ruke. Naučio je igrati jednoručni bekend, ne može baciti lopticu, a servirao je 200. Ovom čovjeku treba zapljeskati, ne samo meni." Pavić je potvrdio da ni sam nije svjestan kako je odigrao nekoliko poena. "Počeo sam se adaptirati na reterne, čitati kamo bi mogli servirati. Kako nema pokretljivost u ruci, ne mogu pridržati reket", objasnio je.

"Teško je opisati što smo napravili"

"Dogodilo se da sam sve morao raditi jednom rukom. No, prilagodio sam se, bio sam sve bolji. Bila je to timska pobjeda. Teško je opisati što smo napravili", dodao je Pavić. U finalu će u subotu igrati protiv Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella. "Jako dobri igrači, igrat ćemo kao i u polufinalu. Igrali su četiri meča u pet setova, bit će što bude", zaključio je Pavić.

U finalu će imati priliku osvojiti drugi zajednički Grand Slam naslov, godinu dana nakon što su prvi osvojili na istom mjestu, što im je uz olimpijsko zlato iz Tokija i Davis kup iz 2018. najveći uspjeh u karijeri.

Pavić ima još četiri Grand Slama s četvero različitih partnera u muškoj i mješovitoj konkurenciji, a Mektić je u mješovitoj osvojio Australian Open. Bila im je ovo 13. pobjeda u nizu. Tijekom 2022. osvojili su naslove u Queensu, Ženevi i Rimu.

Pročitajte više