Pavić spašava hrvatsku čast na Australian Openu. Ostali su samo još on i Mektić

Foto: Profimedia

HRVATSKI tenisač Mate Pavić plasirao se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u osminu finala parova na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu nakon što su u subotu pobijedili indijsko-rumunjsku kombinaciju N. Srirama Bulajija i Vlada Victora Corneu 6:3, 6:3. U meču koji je trajao sat i šest minuta Paviću i Arevalu su za pobjedu bila dovoljna tri oduzeta servisa, dva u prvom i jedan u drugom setu.

U osmini finala će Pavić i Arevalo igrati protiv njemačkog para Kevina Krawietza i Tima Puetza. U tu fazu plasirao se i Nikola Mektić koji s Nizozemcem Wesleyem Koolhofoma za prolaz u četvrtfinale igra protiv Rohana Bopanne iz Indije i Matthewa Ebdena iz Australije.

Pavić i Mektić jedini su preostali hrvatski predstavnici u seniorskoj konkurenciji na Australian Openu. U pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić, Borna Ćorić, Dino Prižmić, Donna Vekić i Petra Martić ispali su u prvom kolu, a Martić se i u parovima oprostila na prvoj prepreci. Pavić je i u turniru mješovitih parova, ali on i Ukrajinka Ljudmila Kičenok u prvom kolu imaju težak zadatak protiv prvih nositelja, australske kombinacije Hunter/Ebden.

Pročitajte više