MATE PAVIĆ OSVOJIO US OPEN

Pavić nakon osvajanja US Opena: Bili smo samopouzdani i igrali sve bolje

Mate Pavić i njegov partner, Brazilac Bruno Soares, slave osvajanje US Opena Foto: EPA

MATE PAVIĆ osvojio je US Open u muškim parovima i tako stigao do svog drugog Grand Slam naslova u toj kategoriji.

Pavić je s Brazilcem Brunom Soaresom u hrvatskom finalu bio bolji od Nikole Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2-0 u setovima, 7:5 i 6:3. Bila je to rutinska pobjeda za nešto više od sat i pol igre.

Pobjednički par podijelit će 400.000 dolara, dok će se gubitnici utješiti s 240.000 dolara.

Ovo je prvi hrvatski naslov na US Openu u muškim parovima još od legendarnog Nikole Pilića prije 50 godina, davne 1970.

Pavić: Odličan tjedan, veselim se nastavku sezone

Pavić je kratko prokomentirao novi trijumf u parovima. Uz ovaj US Open osvojio je još i Australian Open 2018., a ista dva Grand Slama uzeo je i u mješovitim parovima (US Open 2016. i Australian 2018.).

"Imali smo dosta samopouzdanja. Bilo je teških mečeva i nakon što smo ih prošli na početku turnira, igrali smo sve bolje. Velik turnir, sjajan turnir, prvo hrvatsko finale. Odličan tjedan i veselim se nastavku sezone i sljedećoj godini", rekao je 27-godišnji Splićanin nakon velike pobjede.

Već od samog početka susreta vidjelo se tko je bolji, koncentriraniji i odlučniji. Mektićev partner Koolhof djelovao je dosta nervozno i jako loše servirao, a prvi break stigao je kod 5:6 u prvom setu. U drugom su Pavić i Soares osigurali break za 4:2 i sve je bilo gotovo.

Mektić nije uspio u svom prvom Grand Slamu finalu muških parova

Mektiću je ovo bilo prvo finale muških parova na nekom Grand Slamu, a dosad su mu najveći uspjesi bila polufinala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Zato je puno bolji u mješovitim parovima. Ranije ove godine 31-godišnji Zagrepčanin osvojio je Australian Open s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale miksa u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Pročitajte više