EL CLASICO

Peđa Mijatović: Svima nam je puna kapa Balea

Foto: Guliver Image/Getty Images

VEČERAS će Barcelona i Real na Camp Nouu s početkom od 21 sat odigrati prvu utakmicu polufinala Kupa kralja.

Legenda Real Madrida, bivši sportski direktor Reala i čovjek koji je Madriđanima 1998. u onoj čuvenoj utakmici protiv Juventusa 1998. donio naslov prvaka Europe nakon 32 godine posta, Predrag Mijatović, u intervju za madridski AS najavio je prvi El Clasico u 2019. Mijatović je rekao da je po njemu večerašnja utakmica zadnja šansa za Garetha Balea.

Nakon što je Real prošlog ljeta prodao Cristiana Ronalda u Juventus, na Bernabeuu su očekivali da će Velšanin napokon prodisati, izaći iz sjene velikog Portugalca i postati prva zvijezda Reala. Nažalost po sve navijače najtrofejnijeg kluba u povijesti, to se nije dogodilo. Bale je dobar dio sezone muku mučio s ozljedama, a i kad bi zaigrao, bio bi jedan od lošijih.

"Bale se suočava s brojnim problemima. Stavi li ga Solari od početka, bit će to njegova posljednja šansa za dokazivanje. Svima nam ga je puna kapa. Vinicius se pokazao boljim", rekao je Mijatović i dodao:

"Barcelona ima odličan napad. Može postići tri gola za pet minuta. Vodeći su. Ipak, igra se na dvije utakmice."

Veliki Peđa je komentirao i mogućnost da Messi propusti El Clasico zbog ozljede koju je zaradio protiv Valencije prošlog vikenda, a kazao je i par riječi o Luki Modriću.

''Messi je čista nogometna esencija i njemu ne treba netko govoriti može li igrati ili ne. On najbolje poznaje sebe te stanje u kojem se nalazi. Ako postoji rizik da mu se ozljeda pogorša, s iskustvom koje ima, bio bi lud da riskira'', rekao je Mijatović pa je nastavio:

''Što se tiče Reala, Modrić, Ramos i Benzema ključni su igrači momčadi i ako oni funkcioniraju kako treba, onda i Real izgleda dobro. Međutim, ne mogu sami, ostatak ekipe im se treba priključiti, a ova utakmica bit će pravi test za Real.''

Pročitajte više