Pejčić: Još ne mogu vjerovati da sam osvojila broncu

SNJEŽANA PEJČIĆ je prva došla u Peking i prva uzela brončanu medalju za Hrvatsku. Pejčić je još prije dvije godine izborila nastup u Pekingu na natjecanju u Milanu.

>Prva medalja za Hrvatsku: Snježana Pejčić osvojila broncu u streljaštvu!

U Pekingu je u prvom krugu pogodila 399 krugova, samo jedan manje od maksimuma. U finalu je pogodila 101.9 krugova što joj je bilo dovoljno za broncu, a iza sebe je ostavila Amerikanku Jamie Beyerle i Kineskinju Du Li koja je bila olimpijska pobjednica. Ispred nje su bile samo Čehinja Katarina Emmons i Ruskinja Ljubov Galkina. Emmons se inače prošle godine udala za američkog strijelca Matta Emmonsa, a danas je bila nedodirljiva.

"Još uvijek sam u šoku"

Naša olimpijka dolazi iz Rijeke, ima 26 godina i članica je SD Lokomotive. Dosadašnji najbolji uspjesi su joj bronca sa europskog juniorskog prvenstva iz Soluna '02. te srebrena medalja sa Svjetskog kupa u Muenchenu ove godine.

"Još uvijek sam u šoku i ne znam što se dogodilo. Bilo je jako puno odricanja u posljednje dvije, tri godine, ali ovo je nagrada za sav trud", rekla je Pejčić.

"U finalu me uhvatila trema"

Hrvatska olimpijka je priznala da je imala tremu uoči finala. Do osmog metka Pejić je držala drugo mjesto, ali i broncom smo  više nego zadovoljni.

"Uhvatila me trema od prvog do desetog hica u finalu, ne znam zašto. Nisam pratila što se događa, zabrljala sam, ali imam broncu", rekla je brončana olimpijka.

"Nisam bila favorit i to mi je pomoglo jer nije bilo pritiska"

Pejić je naša prva sportašica koja je osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama. Jučer je propustila otvaranje u Ptičjem gnijezdu, no pokazalo se da je to bila dobra odluka.

"Prva sam ostvarila normu za Peking, prva sam sportašica koja je osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama te sam prva koja je na ovim Olimpijskim igrama dobila medalju. Nisam bila favorit i to mi je pomoglo jer nije bilo pritiska", zaključila je Pejčić.

"Očekivali smo ulazak u finale, ali ovo je odlično. Snježana se dugo pripremala za nastup. Bila je na mnogim jakim natjecanjima, na kojima je pokazala da je u odličnoj formi. Mnogi nisu vjerovali, ali mi smo znali da to može postići", izjavio je Seno Čusto, trener Snježane Pejčić.

"Snježana nas je sve ugodno iznenadila i oduševila"

U Olimpijskom selu su je dočekali predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i Antun Vrdoljak te joj čestitali na velikom uspjehu. Pejčić je zamolila Vrdoljaka da joj omogući slikanje sa njenim idolom Sergejom Bubkom.

"Snježana nas je sve ugodno iznenadila i oduševljeni smo broncom. Za HOO nema malih sportova i ova medalja Snježane je jednaka bilo kojoj drugoj. Ne želimo joj stvarati pritisak, ali joj želimo da i u trostavu na 50 metara osvoji medalju", rekao je Mateša.

Vlada broncu honorira sa 91 tisućom kuna

Pejčić kaže da živi od olimpijske stipendije, a da joj pomaže i grad Rijeka. Za svoj uspjeh će dobiti 91 tisuću kuna jer toliko, po odluci Vlade, vrijedi brončano odličje.

Sada je očekuje natjecanje u trostavu na 50 metara.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više