BARCELONA

Pellegrini: Koeman je pokazao nedostatak poštovanja

Foto: EPA

ODLUKA novog trenera Ronalda Koemana da se odrekne Luisa Suareza jedan je od razloga zašto je Leo Messi odlučio napustiti Barcelonu.

Način na koji mu je to Koeman obznanio - telefonski, umjesto licem u lice - izazvao je negativne reakcije diljem svijeta. Između ostalih oglasio se i Manuel Pellegrini, bivši trener Reala i Manchester Cityja, koji je trenutačno na klupi Betisa.

"Mislim da to nije bilo korektno. Prvo, trener mora imati uvjerenje i izravnost da razgovara licem u lice s igračem kad mu želi reći da više ne računa na njega. Morao sam to učiniti puno puta i to boli, ali ako to napraviš telefonski, čini mi se da pokazuje nedostatak poštovanja", rekao je čileanski stručnjak.

Razgovor između Koemana i Suareza navodno je potrajao samo minutu.

Koeman je na isti način obavijestio i ostale igrače na koje više ne računa, ali u njegovu obranu, treba reći da su razgovori obavljeni u vrijeme odmora, odnosno između završetka prošle i početka priprema za novu sezonu, kad nitko od tih igrača nije bio u Barceloni. S obzirom na kratko vrijeme do početka nove sezone i puno posla koje očekuje klub na tržištu, bilo je puno smislenije što prije ih obavijestiti telefonski nego čekati da se vrate, samo kako bi saznali da više nisu dobrodošli.

Pročitajte više