TRANSFERI

Pep: City si ne može priuštiti Griezmanna

Foto: EPA-EFE

SUTRA od 18 sati Manchester City igra posljednju utakmicu sezone i uspiju li slaviti, doći će do trećeg trofeja ove sezone. Na Wembleyju im je protivnik Watford u finalu FA Kupa.

Nakon što su u nevjerojatnoj sezoni već osvojili Carabao kup i Premiership s bodom više od Liverpoola, Pep Guardiola, menadžer Cityja, u najavi utakmice objasnio je kako konstantno pobjeđivanje utječe na njegovu momčad.

"Kad pobijediš utakmicu, odeš na tuširanje i onda želiš pobijediti sljedeću utakmicu. I onda sljedeću. Pobjeđivanje čini život boljim i lakšim. Ipak, u finalu Kupa sve je moguće. Bilo što se može dogoditi, poput crvenog kartona. U jednoj utakmici sve je moguće, mogu nas iznenaditi sa strategijom koju nismo očekivali, jedna odluka suca može biti prevaga, iako bolja momčad u pravilu pobijedi", rekao je Guardiola.

"Ne možemo si priuštiti Griezmanna"

Potom je upitan o Antoine Griezmannu, francuskom napadaču koji je objavio da odlazi iz Atletica na kraju sezone. Manchester City je jedan od zainteresiranih klubova za njegovo dovođenje, ali Guardiola je iznenadio odgovorom.

"Manchester City neće kupiti Griezmanna. Ne možemo si to priuštiti, tako da se Barcelona ne mora brinuti", rekao je Guardiola.

Teško je vjerovati u tako nešto s obzirom na duboke džepove Šeika Mansoura koji iz godine u godinu upumpava ogroman novac u Manchester City. Samo prošle sezone, City je potrošio više od 326 milijuna eura na pojačanja, a pretpostavlja se da će se Griezmanna moći kupiti za 120 milijuna.

Moguće je da Guardiolu brine članak New York Timesa od prije nekoliko dana koji tvrdi da će UEFA tražiti izbacivanje Cityja iz Lige prvaka zbog nepoštivanja financijskog fair-playa pa u klubu ne žele riskirati velikim trošenjem ovog ljeta.

Ovi komentari zabavili su neke fanove Premiershipa koji ne vjeruju kako je Guardiola opravdao zašto neće kupiti Griezmanna..

Pročitajte više