LIGA PRVAKA

Pep ga je platio 65 milijuna eura, a on ga je izbacio iz Lige prvaka

Screenshot

AYMERIC LAPORTE, mladi (23) francuski Bask, na kraju zimskog prijelaznog roka prošle godine potpisao je za Manchester City uz odštetu od čak 65 milijuna eura njegovom dotadašnjem klubu Athletic Bilbau. 

Iznimno perspektivan stoper, ali igrač bez ijednog nastupa za seniorsku reprezentaciju ili značajnog međunarodnog uspjeha ili iskustva, tako je postao ne samo najveći izlazni transfer Athletica i rekordno skupa kupnja Cityja nego i najskuplji branič u povijesti, kojeg su do sada pretekli samo Virgil van Dijk i Lucas Hernandez.

Igrač koji je plaćen više nego Gigi Buffon kada je dolazio u Juventus ili Luis Figo kada je Barcelonu mijenjao Realom, nakon rekordnog transfera je, dakako, pod posebnom pažnjom navijača i javnosti. Ali njegov debakl u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Tottenhama vidljiv je i bez povećala.

Manchester City je već u 7. minuti Sterlingovim golom poništio zaostatak 0:1 iz prve utakmice.  

Ali onda na scenu stupaju Tottenhamov napadač Son Heung-min i Aymeric Laporte, njegov asistent iz obrane Cityja. U samo tri minute Laporte je velikim kiksevima omogućio Tottenhamu da postigne dva gola.

Za 1:1 doprinio je tako da je loše očistio loptu, praktički je dodao Sonu, koji je savladao loše postavljenog Cityjevog golmana Edersona. Brazilac nije očekivao da će ga suigrač ovako izdati.

City se još nije oporavio od ovog Laporteovog debakla kada je uslijedio novi. Lošom kontrolom lopte na početku napada svoje momčadi predao ju je za kontru Tottenhama iz koje je Son brzo zabio za preokret i vodstvo gostiju 2:1.

Domaćin je na kraju pirovo pobijedio 4:3, nakon čega se Guardiola i igrači žale na VAR.

Neusporedivo više ih je pokopao onaj koji bi im trebao biti jamac sigurnosti. 

Pročitajte više