lige petice

Pep: Pogriješio sam, on je jedan od najinteligentnijih igrača koje sam vidio

Foto: Guliver Image/Getty Images

CITY u nedjelju igra susret Premiershipa protiv Bournemoutha u gostima, a ta će utakmica biti posebno važna za Davida Silvu. Naime, ovom sjajnom 33-godišnjem španjolskom veznjaku bit će to jubilarna 400. utakmica u elitnom rangu engleskog nogometa.

Silva je igrao za Valenciju od 2004. do 2010. godine, a bio je na posudbama u Eibaru i Celti. Prije devet godina došao je u  City. Za reprezentaciju Španjolske odigrao je 125 utakmica i postigao 35 golova.

Silva se nametnuo kao jedan od najboljih veznih igrača modernog doba i jedan od ključnih ljudi trofejnog Cityja te je neizostavni dio Guardioline momčadi, a sam Pep priznao je da prije devet godina nije očekivao da će se Silva snaći u engleskom nogometu.

''Srećom, potpuno sam pogriješio misleći da se neće snaći u Engleskoj. On je jedan od najinteligentnijih igrača koje sam ikada vidio. On je jedan od najboljih igrača na svijetu kada govorimo o snalaženju na malom prostoru'', rekao je Guardiola pa je nastavio:

''On je jako sićušan i nije igrač koji igra između dva šesnaesterca u klasičnom smislu i gledajući izvana činilo mi se da će se mučiti u Engleskoj. To je bio moj prvi dojam. Nije problem odigrati dobru sezonu, to mogu mnogi igrači, ali Silva je sada u desetoj godini svog boravka u Premiershipu i nevjerojatan je. Ima puno natjecateljskog duha u sebi. Ima odličnu sposobnost hladnokrvno reagirati u problematičnim situacijama i takvi mentalni kvaliteti su doprinijeli tome da preživi u Premijer ligi dugo. Treba biti ponosan", dodao je španjolski trener.

Pročitajte više