Guardiola nakon pobjede nad Mourinhom: "Moji igrači imaju veliko srce

Foto: Getty Images / Guliver Image

PEP GUARDIOLA uspio je pobijediti Jose Mourinha u njihovom prvom dvoboju na Otoku. Manchester City slavio je s 2:1 na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u četvrtom kolu Premier lige. Golove za goste postigli su Kelechi Iheanacho i Kevin de Bruyne, dok je jedino za Crvene vragove zabio Zlatan Ibrahimović.

"Mislim da su navijači uživali jer je utakmica bila otvorena do samoga kraja. Mi smo bili bolji u prvome dijelu, a u nastavku je bilo puno teže. Imali smo nekoliko kontri koje nismo iskoristili. Nismo baš bili briljantni u napadu, ali došli smo na jedan od najboljih stadiona svijeta i pobijedili smo," rekao je nakon utakmice Guardiola.

"Moji igrači imaju veliko srce"

Katalonski trener oduševljen je nakon četvrte pobjede u isto toliko susreta ove sezone. A posebno raduje slavlje u dvorištu gradskog rivala.

"Moji igrači imaju srce. U prvom smo poluvremenu dobili puno duela protiv igrača koji su fizički jači. U drugom su dijelu bile te duge lopte i jedino ti preostaje da se moliš jer je gotovo nemoguće kontrolirati takvu igru. Claudio Bravo je napravio pogrešku prilikom gola Uniteda, no zbog njega smo igrali dobro u prvih 45 minuta. Volim kada vratar napada loptu, a nakon onoga što mu se dogodilo on je nastavio dalje i to je odlična strana njegove osobnosti", kazao je Guardiola, pa obećao.

"Do posljednjeg dana u Engleskoj ću pokušati što više igrati s loptom. Znam da je nemoguće očekivati igru od noge do noge svih 90 minuta, ali žao mi je - raspravljanja o tome uopće neće biti".

Iheanacho: Ostvario san

Mladi talentirani napadač Cityja Iheanacho postigao je praktički gol za pobjedu. Sjajni 19-godišnji Nigerijac presretan je zbog gola koji je zabio 36. minuti.

"Ovo mi znači jako puno. Ostvarenje sna je igrati u gradskom derbiju i postići pobjednički pogodak. Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme, nisam očekivao da će lopta pogoditi vratnicu i stići do mene", rekao je Iheanacho, koji je asistirao De Bruyneu za vodstvo u 15. minuti.

De Bruyne: Nevjerojatna pobjeda

Kada je City 30. kolovoza 2015. platio Wolfsburgu 75 milijuna eura za De Bruynea, cijeli nogometni svijet bio je čudu. Međutim, 25-godišnji Belgijac pokazao je svoju kvalitetu.

"Ovo je velika i nevjerojatna pobjeda. Obje su momčadi pokazale kvalitetu, teže je bilo u drugom poluvremenu - igrali su snažno s puno dugih dodavanja. Do njihovog smo pogotka mi bili sjajni,a onda se utakmica promijenila. Ali vratili smo se nakon 15 minuta nastavka i na kraju uspjeli slaviti", zaključio je De Bruyne.

 

Pročitajte više