EUROLIGA

Perasović ispao, ali Hrvatska ima jednog predstavnika na Final Fouru Eurolige

Foto: EPA-EFE

KOŠARKAŠI moskovskog CSKA treća su momčad, nakon Real Madrida i turskog Fenerbahčea, koja je izborila plasman na Final Four Eurolige, što su učinili pobijedivši domaćina završnog turnira Baskoniju s 92:83 za prolaz s 3:1 u pobjedama, dok je Barcelona svladala Anadolu Efes s 82:72 i izborila odluku u petoj utakmici.

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika Velimira Perasovića nije uspjela odvesti seriju do petog dvoboja, iako je na poluvremenu vodila s devet koševa prednosti (48:39). Nakon jedne minute igre u posljednjoj četvrtini Baskonia je vodila sa 76:72, a onda dopustila Moskovljanima seriju 15:0, ostavši bez ubačaja sve do 1:21 minuta do kraja utakmice.

Nando De Colo je ubacio 27 koševa za CSKA, a Cory Higgins 19. Strijelce Baskonije predvodio je Vincent Poirier s 21 poenom.

Barcelona je zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini (27:12) uspjela doći do pobjede nad Anadolu Efesom 82:72 u svojoj Palau Blaugrani te tako izboriti petu, odlučujuću utakmicu u Istanbulu. Hrvatski centar Ante Tomić ubacio je 13 koševa uz šest skokova za pobjednike, koje je s 19 poena predvodio Kyle Kuric. Shane Larkin je za goste ubacio 20 poena, dok je drugi strijelac bio hrvatski reprezentativac Kruno Simon sa 17 koševa, čemu je dodao četiri skoka i dvije asistencije.

Odlučujući dvoboj za plasman na Final Four na rasporedu je u srijedu, 1. svibnja, u dvorani Sinan Erdem (19.30 sati).

Pobjednik ovog dvoboja će u polufinalu igrati protiv Fenerbahčea, a u drugom polufinalu sastat će se CSKA i Real Madrid. Završni turnir u Vitoriji će biti odigran od 17. do 19. svibnja.

Hrvatska će tako imati jednog predstavnika na Final Fouru nakon ispadanja Perasovića i Baskonije. Samo je pitanje hoće li to biti Ante Tomić s Barcelonom ili Kruno Simon s Efesom.

Pročitajte više