Perez: Blizu smo ostvarenja sna svih navijača Reala

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Real Madrida Florentino Perez održao je tradicionalan predblagdanski govor pred španjolskim novinarima. Među ostalim, govorio je o stadionu Santiago Bernabeu. Dom madridskog kluba prošao je tri godine dugu i 400 milijuna eura vrijednu renovaciju. Premijera obnovljenog stadiona bila je ove sezone, u četvrtom kolu La Lige protiv Getafea.

"Jako smo blizu ostvarenja sna svih navijača Reala"

"Danas se nalazimo na stadionu Santiago Bernabeu, koji ulazi u posljednju fazu transformacije koja će biti točka između prošlosti i budućnosti. Stadion je rezultat vizionara, kao što je bio naš voljeni predsjednik Santiago Bernabeu. Omogućit će nam da i dalje budemo vodeći faktor u sportskom, ekonomskom i socijalnom području.

Ovo je jedan od najvećih izazova s kojima smo se suočili posljednjih desetljeća. Danas smo uvjereni kako smo napravili ono što smo i trebali kako bismo s entuzijazmom ušli u budućnost. Transformacija je jedan od velikih događaja naše povijesti, ali i povijesti Madrida. Stadion će biti jako važan za budućnost grada i zajednica. Pretvaramo ga u jedan od najvećih centara zabave u Europi.

Jako smo blizu ostvarenja sna svih navijača Reala. S ovim ćemo stadionom ostati čvrsta, ekonomski stabilna institucija, što je potrebno kako bismo ostali kompetitivni u izazovnom i kompleksnom sportskom okruženju", izjavio je Perez.

Što je novo na Santiago Bernabeuu?

Santiago Bernabeu dobio je pomični krov, velike semafore i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, od nogometa do košarke i tenisa. Primjerice, u isto vrijeme se na njemu mogu igrati košarka i tenis. U sklopu renovacije izgrađeni su i brojne trgovine, kafići i hotel. 

Travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno naslagati u specijalnu komoru koja se nalazi ispod površine terena, tik uz najdonju etažu tribine. U toj dubokoj komori ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju - od sustava prozračivanja i zalijevanja do tretmana ultraljubičastim zrakama koje simuliraju sunce.

Posebno je atraktivan prizor rasklapanja i sklapanja stadiona. Na stadionu se nalazi i videozaslon od 360 stupnjeva.

Pročitajte više