Perez oduševljen novim igračem Reala: "Ne samo da zabija, on asistira kao Modrić"

Foto: EPA

BRAZILAC Endrick (17) od sljedeće sezone će igrati za Real Madrid. Kraljevski klub reagirao je čim je Palmeiras postao voljan pregovarati i platio je 60 milijuna eura odštete kako bi osigurali njegove usluge počevši od ljeta 2024., što je bio rekord za brazilske klubove.

Endrick će se u lipnju iduće godine pridružiti Realu jer brazilski propisi ne dopuštaju maloljetnim igračima da napuštaju zemlju, baš kao što je bio slučaj s njegovim sunarodnjacima i aktualnim zvijezdama Reala Viniciusom i Rodrygom. Endrick trenutno nastupa za olimpijsku selekciju Brazila u kvalifikacijama za predstojeće Igre u Parizu.

Perez ga je silno želio u Realu

Taj turnir pomno prati i Realov predsjednik Florentino Perez, kojem je jutros stigao izvještaj u kojem stoji: "Ne samo da zabija golove, on i asistira kao da je Modrić", piše Defensa Central. Endrick je asistirao Guilhermeu Birou za pobjednički gol u 85. minuti majstorskim pasom iza leđa obrane.

"On je poseban nogometaš, koji je puno više od napadača. Iako ima izvrsnu završnicu, Endrick također zna razigrati suigrače. Ima viziju igre koja mu pomaže da asistira suigračima kao da je desetka", piše Defensa Central i dodaje:

"Predsjednik Real bio je jedan od ključnih ljudi u potpisivanju Endricka. Brazilski napadač kreira mnogo uzbuđenja i potpuno ga je uvjerio da je prava investicija. Ne samo Pereza, nego sve čelnike Kraljevskog kluba."

Pročitajte više