Perez: Zašto bi Real kupio napadača? Pa imamo najbolju devetku na svijetu

Foto: Guliver Image/Getty Images

KARIM BENZEMA jedan je od najosporavanijih igrača modernog doba. Deset punih godina Francuz je na Bernabeuu, deset godina se u njega sumnja, kritizira ga se, dvostruko mu se gleda na svaku pogrešku. Ipak, Benzema je preživio sve čistke u Kraljevskom klubu u posljednjem desetljeću, s Bernabeua su odlazili i objektivno bolji igrači od njega, a on je i dalje tu. U 299 utakmica u kraljevskom dresu zabio je 137 golova. Samo ove sezone 18 puta je tresao mrežu i upisao sedam asistencija. Neloše za bezveznjaka kakvim ga mnogi smatraju.

Gazda Reala Florentino Perez nikad nije skrivao da obožava Francuza. Kad je Benzema bio u krizama, kad ga nije išlo, kad su ga navijači i mediji tjerali iz Madrida, veliki šef ga je štitio. Perez ni sad nije promijenio priču.

U intervjuu za France Football Perez je rekao da nema namjeru bacati milijune na klasnog napadača jer je najbolja devetka upravo u Realu.

''Uvijek sam inzistirao na tome da u Realu igraju najbolji igrači, da imamo najbolju momčad. Tako mislim i danas. Godinama čitam i slušam kako Real mora kupiti vrhunsku devetku. Takav igrač već je kod nas. Benzema je najbolji napadač na svijetu, a moj posao je bio da dovedem mlade igrače koji će biti budućnost kluba. Takvi igrači su Vinicius i Rodrigo'', rekao je Perez pa je kazao pokoju riječ o filozofiji Reala:

''Naš cilj je uvijek biti najbolji. Tradicija nam nalaže da svaku utakmicu igramo na pobjedu, da nikad ne odustajemo. Naša odgovornost je da Real i u budućnosti bude klub s najvećim prihodima i upravo zbog toga želimo što prije krenuti u modernizaciju Bernabeua. To će nas koštati 550 milijuna eura, ali će nam omogućiti da u isto vrijeme revaloriziramo našu imovinu i još više optimiziramo naše resurse. Real je uvijek bio pionir, a danas je više nego ikad potrebno znati se služiti novim tehnologijama. Već dugo radimo na tome jer znamo da će digitalna tehnologija promijeniti živote velikih klubova'', rekao je šef Kraljeva prije nego što je završio na Modriću:

''Igrači Reala su uzeli tri posljednje Zlatne lopte. Posebno smo sretni zbog Modrića jer on i njegov nogomet u svemu simboliziraju Real kao klub. Luka je dio Realove legende i na najbolji način predstavlja vrijednosti našeg kluba.''

Pročitajte više