Perišić asistirao za vrh Serie A, Napoli uvjerljiv

Foto: Hina

IVAN PERIŠIĆ asistencijom je potvrdio sjajnu formu hrvatskih igrača ovog vikenda u Italiji. U 18. kolu Inter s 1:0 porazio Empoli golom Icardija.

Nakon što je Fiorentina ranije pobjedom kod Palerma 3:1  skočila na prvo mjesto, Interu je trebala pobjeda da se vrati na vrh. Perišić je asistirao Icardiju za pogodak u 45. minuti, a Interu je to bilo dovoljno za pobjedu kod Empolija i prvo mjesto. 

Perišić je u prvoj minuti sudačke nadoknade odlično prošao po lijevom krilu, te ubacio prizemnu loptu na peterac gdje je odlično reagirao kapetan "crno-plavih" Mauro Icardi i proslijedio loptu u mrežu. Perišić je ove sezone upisao dva gola u Seriji A, gol u kupu i pogodak još na početku sezone za Wolfsburg.

Perišić i Marcelo Brozović odigrali su svih 90 minuta za Inter koji sada ima 39 bodova, jedan više od druge Fiorentine i tri više od trećeg Juventusa, dok je Empoli, za koji je Marko Livaja igrao od 64. minute, osmi sa 27 bodova.

Interu je ovo 12. ovosezonska prvenstvena pobjeda, a čak deveta rezultatom 1-0.

Nešto ranije Fiorentini je do pobjede pomogao Nikola Kalinić s dvije asistencije, a Stipe Perica zabio je za Udinese

U posljednjem susretu 18. kola Napoli je na svom San Paolu svladao Torino sa 2:1 (2:1) i tako stigao na samo bod zaostatka za vodećim Interom.

Napoli je poveo sjajnim golom Insignea (16), Torino je poravnao preko Quagliarelle (33-11m) iz "poklonjenog" kaznenog udarca, no novu prednost domaćima osigurao je Hamšik (41).

Ivan Strinić novu je pobjedu Napolija, koji sada ima 38 bodova, kao i druga Fiorentina, ispratio s klupe za pričuve. Torino je sa 22 boda ostao 14. 

 

EMPOLI - INTER 0:1

Pročitajte više